Roxanne Kwant (6e van links) te midden van de groep deelnemers van het NTR programma The Genius.
Roxanne Kwant (6e van links) te midden van de groep deelnemers van het NTR programma The Genius. NTR

Roxanne Kwant uit Ermelo in reality gameshow The Genius op NPO3

30 september 2022 om 17:00 Mensen

ERMELO  Maandag is Roxanne Kwant in actie te zien tijdens de eerste aflevering van The Genius bij de NTR op NPO3. De vijfentwintigjarige Roxanne uit Ermelo is een van de tien deelnemers die aan de reality gameshow meedoet. 

In acht afleveringen spelen de spelers een strategische strijd vol bluf, branie en sluwe streken. De uiteindelijke winnaar mag zich The Genius noemen. ,,We spelen verschillende spellen, maar het wordt geen gemene bedoeling. Ik houd niet van programma’s waar mensen elkaar achter de rug om belazeren”, vertelt Roxanne openhartig. 

VLIEGENDE START Behalve openhartig, is Roxanne ook direct en onbevangen. Die eigenschappen hebben haar al ver gebracht. Zij maakte een vliegende start als internet persoonlijkheid bij het platform RUMAG. Daar ontwikkelde en presenteerde zij haar eigen formats zoals ‘Ongemakkelijk’. Typische uitingen als haar ‘Thumbs Up’ en eigen ‘Twerk’ werden door haar volgers massaal overgenomen en zijn haar handelsmerk geworden. Inmiddels heeft deze enerverende Ermeloër haar focus op haar eigen contentkanalen en met succes. Een kwart miljoen mensen volgen haar op Instagram en op TikTok zijn dat maar liefst een half miljoen. Sinds afgelopen maandag is Roxanne nu dus ook te zien op NPO3 bij het nieuwe spelprogramma The Genius.

STRATEGIE The Genius is oorspronkelijk een Koreaans format en wordt internationaal omschreven als: ‘de beste reality gameshow ooit gemaakt’. In elke aflevering van The Genius wordt er een Main Match en een Death Match gespeeld. Wie die laatste verliest, wordt geëlimineerd. Sociale intelligentie, strategisch inzicht en slimme zetten zijn nodig om door de rondes heen te komen. Gaat Roxanne dat winnen? ,,Als ik zou hopen dat ik zou winnen, zou ik het vreselijk vinden om te verliezen. Dan zou ik echt met een rotgevoel naar huis gaan. Dus ik heb op niets gehoopt en ik heb het heel leuk gehad”, laat Roxanne weten.

VET Of Roxanne gaat winnen, is nog afwachten. Hoewel de opnames zijn gemaakt, is het voor de kijker wachten tot de laatste uitzending om erachter te komen wie The Genius uiteindelijk wordt. ,,Ik denk dat het heel leuk is om te kijken. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel camera’s bij een programma aanwezig waren. De productie alleen al was vet en de spellen waren tof om te doen”, aldus Roxanne.

TEGENSPELERS De reality gameshow The Genius is te zien op maandag om 21.20 uur bij de NTR op NPO 3. De tegenspelers van Roxanne zijn: Anna-Maja Kazarian (schaakmeester), Fabian Franciscus (cabaretier), Feride Tosun (strafrechtadvocaat), Jasper Lijfering (horlogehandelaar), Nelke Mast (kunstenaar), Nizar El Manouzi (acteur en presentator), Nouchka Fontijn (olympisch bokser), Rick Broers (YouTuber/live streamer) en Thomas Olde Heuvelt (thrillerschrijver). Deze spelers zijn specifiek geselecteerd op hun brain- en social skills. Ieder brengt een uniek eigen talent mee. Nu maar hopen dat onze Ermeloër het er goed van afbrengt.

Madeleen Koldewe-Buwalda

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie