Afbeelding
KRO-NCRV

Kim-Lian van der Meij bezoekt landgoed Olden Aller in nieuw tv-programma

26 mei 2022 om 08:00 Mensen

 PUTTEN Het nieuwe televisieprogramma ‘Zin in Morgen’ start aanstaande zaterdag op NPO 2. De eerste aflevering is opgenomen op landgoed Olden Aller in Putten. Presentator Kim-Lian van der Meij gaat op bezoek bij familiebedrijf Klein Olden Aller. Daar ontmoet ze Evert van de Beek die haar meeneemt over de boerderij en het landgoed.

KRO-NCRV’s Zin in Morgen is een programma boordevol inspiratie en bezieling, op zoek naar de zin van het leven. Kim-Lian van der Meij, Annemiek Schrijver en Thomas Cammaert gaan in gesprek met bijzondere mensen die ons een inkijkje geven in hun leven en ons meenemen naar mooie plekken. Zanger Stef Bos reflecteert in elke aflevering op deze ontmoetingen. Met Zin in Morgen wil KRO-NCRV mensen inspireren tot zinvol leven, met aandacht voor jezelf, de natuur en de ander.

OLDEN ALLER In de eerste aflevering van Zin in Morgen gaat Kim-Lian van der Meij op bezoek bij de 82- jarige Evert van de Beek, pater familias van een boerenfamilie die al generaties boert op het landgoed Olden Aller, op de Veluwe. Evert pionierde in de jaren ‘80 door biologisch te gaan boeren. Zijn geloof speelde daarbij een belangrijke rol: God heeft de aarde geschapen en het is onze opdracht daar zuinig op te zijn en door te geven aan volgende generaties. Zijn zoon Aart heeft dit met zijn vrouw Greta voortgezet en ook hun kinderen zijn nauw betrokken bij het bedrijf. Evert werkt nog elke dag mee op de boerderij maar Kim Lian verleidt hem om ook eens gewoon in het gras te gaan liggen, en naar de wolken te kijken.

Boswachter Marieke Schatteleijn is bekend van het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Voor Zin in Morgen trekt ze haar boswachtersuniform uit en neemt ons als ‘natuurzinzoeker’ mee naar het duingebied bij haar woonplaats Haarlem. Ze komt er bijna dagelijks, liefst in de vroege ochtend. Want een wandeling in het ochtendlicht is de beste dagstart die je jezelf kunt geven. Marieke komt ook graag in het duinbos, waar elke boomsoort zijn eigen geluid laat horen als de wind door hun bladeren ruist. En we kijken door haar ogen naar het blad van een varen, dat een natuurlijk ‘Droste-effect’ in zich bergt. Waarom maakt de natuur ons zo gelukkig en gezond?

Stef Bos besluit de aflevering in een natuurgebied waar paarden los rondlopen. Hij breekt een lans voor ‘kijkles’: beter kijken, leren zien. ‘Zodat we de mooie momenten in het hier en nu niet missen.’

KRO-NCRV Zin in Morgen, zaterdag 28 mei 19.15 uur NPO 2

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie