De Ermelose Jongerenraad overhandigt advies over de zogeheten 'jongerenontmoetingsplekken' aan wethouder Sarath Hamstra.
De Ermelose Jongerenraad overhandigt advies over de zogeheten 'jongerenontmoetingsplekken' aan wethouder Sarath Hamstra. Ermelose Jongerenraad

Krijgt Ermelo een nieuw skatepark? Wel als het aan de Ermelose Jongerenraad ligt

9 december 2022 om 11:00 Maatschappelijk

ERMELO De Ermelose Jongerenraad heeft woensdag 7 december een advies over de zogeheten ‘jongerenontmoetingsplekken’ (JOP’s) aangeboden aan wethouder Sarath Hamstra. Deze nam het advies in ontvangst namens het college van burgemeester en wethouders. 

In het advies wordt het college verzocht te bekijken welke jongerenontmoetingsplekken er zijn in Ermelo en hoe deze kunnen worden verbeterd en mogelijk uitgebreid. Secretaris Sep Jansen van de Ermelose Jongerenraad: ,,We vragen het college te onderzoeken of er renovatie nodig is van de bestaande plekken en om te kijken of er mogelijkheden zijn nieuwe jongerenontmoetingsplekken aan te leggen, bijvoorbeeld een nieuw skatepark.”  

VOORKOMEN OVERLAST JONGEREN

Jansen vervolgt: ,,Dit vinden wij als Ermelose Jongerenraad enorm belangrijk, omdat jongerenontmoetingsplekken Ermelo aantrekkelijker maken voor jongeren. Wij vinden het van groot belang dat de Ermelose jongeren met elkaar de verbinding zoeken, en juist daarom zijn goed onderhouden plekken waar jongeren elkaar kunnen treffen zo waanzinnig belangrijk. Daarnaast halen jongerenontmoetingsplekken jongeren weg die nu op andere plekken samenkomen waar ze niet horen, zoals speeltuintjes. Hiermee voorkomen we overlast waar dat niet nodig is.”   

Wethouder Sarath Hamstra gaf aan het advies waardevol te vinden: ,,Super dat dit advies nu geschreven is.” Verder gaf Hamstra aan dat de onderwerpen die dit advies aankaart, zoals eenzaamheid en het in beweging krijgen van jongeren, ook spelen in de Ermelose politiek. De Ermelose Jongerenraad wacht een reactie van het college af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie