Werkgroep Toegankelijkheid in Ermelo blijft voortbestaan en zet zich in voor alle inwoners van Ermelo.
Werkgroep Toegankelijkheid in Ermelo blijft voortbestaan en zet zich in voor alle inwoners van Ermelo. Pixabay

Werkgroep Toegankelijkheid in Ermelo blijft voortbestaan

30 september 2022 om 11:00 Maatschappelijk

ERMELO De Werkgroep Toegankelijkheid in Ermelo blijft voortbestaan. Alleen over de wijze waarop moet door het bestuur nog een besluit worden genomen zo gaf voorzitter C. Moonen aan tijdens de beeldvormende vergadering van de gemeente Ermelo.

Door de gemeente wordt jaarlijks een subsidie van vijfhonderd euro verstrekt aan de werkgroep. En dat is één van de knelpunten die binnen de werkgroep nog moet worden besproken. Moonen is bang aan het eind van het jaar van dat bedrag geld over te houden en dat wil men niet. ,,Het gaat om gemeenschapsgeld”, zo geeft hij aan.

STATUTEN Daarnaast is het de vraag of men statuten moet laten opstellen. Zonder deze is men echter de rechtspositie kwijt, de vergaderruimte en is men niet verzekerd indien men op weg is voor de werkgroep. Daarover moet, zo zegt Moonen, het bestuur 10 oktober een besluit nemen. ,,We kunnen wel zonder de subsidie, we willen in ieder geval doorgaan.” Waarbij hij gelijk aangaf dat de werkgroep er niet alleen is voor mensen met een handicap maar voor alle inwoners van Ermelo.

KENNIS VAN ZAKEN De dreiging van het opheffen van de werkgroep in een brief aan de gemeente was voor Herma van der Weide (VVD) aanleiding hierover de discussie te starten. Zij vindt dat de werkgroep fantastisch werk levert en dat het fijn is voor de gemeente hierover te mogen beschikken. Het gaat, volgens haar, om mensen met kennis van zaken, die weten waarop ze moeten letten als het gaat om de toegankelijkheid. Een mening die door alle partijen maar ook door wethouder Sarath Hamstra wordt gedeeld. Niemand zit te springen om opheffing van de groep. De gemeente kan dat overigens niet, dat kan alleen de werkgroep zelf.

Moonen begon zijn betoog overigens met een klacht rond het hekwerk bij de voormalige Goudrenet op winkelcentrum De Enk. Dat staat op de blindengeleidelijn met als gevolg dat een bewoner van Bartiméus in aanraking is gekomen met het hek met letsel als gevolg. De klacht is bij de gemeente gemeld maar er is na een week nog geen actie ondernomen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie