Het publiek werd tijdens de startavond van Leerhuis Ermelo in de Immanuelkerk afgelopen week getrakteerd op een wervelende theatervoorstelling ‘Alle 7 goed!’
Het publiek werd tijdens de startavond van Leerhuis Ermelo in de Immanuelkerk afgelopen week getrakteerd op een wervelende theatervoorstelling ‘Alle 7 goed!’ Arda Konings

Leerhuis Ermelo start seizoen met theatervoorstelling ‘Alle 7 goed!’

29 september 2022 om 12:00 Maatschappelijk

ERMELO Het in grote getale toegestroomde publiek werd tijdens de startavond van ‘Het Leerhuis’ in de Immanuelkerk afgelopen week getrakteerd op een wervelende theatervoorstelling ‘Alle 7 goed!’ Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Dirk Overbeek namen de zeven werken van barmhartigheid uit de Bijbel onder de loep, overgoten met een muzikale, actuele, opfrissaus. 

Zeven dingen die goed zijn om te doen en die meer mensen zouden moeten doen zoals hongerigen voeden, dorstigen laven, naakten kleden, de vreemdeling herbergen, gevangenen bezoeken, zieken verzorgen en de doden begraven. Posthumus wisselde moeiteloos in zijn vakkundig vertolkte spel tussen de verschillende rollen – van huiskok tot verpleger en van modehistoricus tot uitvaartondernemer. Overbeek verraste het publiek met zijn innemende en schitterend genuanceerde piano- en accordeonspel.

SAMEN STERK Nelle-Mieke Drop, Joke Sietsma en Gonnie Schalk toonden zich namens de organisatie dan ook ontzettend blij met deze mooie start van een hopelijk ononderbroken – geen lockdowns – en vruchtbaar nieuw seizoen van ‘Het Leerhuis’ dat alweer 50 jaar meedraait. 

,,Ooit begon het bij de Gereformeerden, van lieverlee haakten de Zendingskerk, De Hervormden en de Rooms Katholieken aan. Samen op weg en samen zijn we sterk. Het verheugt ons dat we een gemêleerd programma kunnen aanbieden. Verdeeld over 34 avonden en voor het eerst dit jaar, ook een aantal ochtenden,” weten de dames. ,,Daar was behoefte aan.”

THEMA AAN TAFEL Alle facetten uit het leven komen voorbij. Nelle-Mieke: ,,In de voorstelling passeerden de woorden ‘aan tafel’ al de revue. Aan tafel is een thema dat dit jaar in de kerken centraal staat. Dat kan heel divers zijn. Je eet samen aan tafel, er worden verhalen gedeeld aan tafel, je bespreekt de toekomst, problemen komen voorbij of je maakt ruzie aan tafel. Al moeten de Leerhuis-onderwerpen die dit seizoen ‘ter tafel’ komen, wel aan bepaalde criteria voldoen. De onderwerpen zijn breed en er is voldoende verscheidenheid en zodoende voor elk wat wils op gebied van cultuur, politiek, theologie, filosofie, psychologie, maar ook muziek en zingen met elkaar.” 

VERDIEPEN EN PRIKKELEN Het uiteindelijke doel van Het Leerhuis zit deels al besloten in het woord zelf. ,,We komen bij elkaar in een ruimte, om iets te leren en de nieuwsgierigheid te prikkelen. Gaan met elkaar een gesprek aan. Het is ontmoeten, de verbinding aangaan. Maar vooral ook het verdiepen van kennis. Er is steeds meer wat ons als mensen bezighoudt: het klimaat, overbevolking, het milieu. Al deze aspecten komen aan de orde.”

Programmaboekjes van het Leerhuis Ermelo liggen op openbare plekken. Meer info over Het Leerhuis en het programma 2022 en 2023 op leerhuisermelo.nl/programma-2022/.

Gonnie besluit: ,,Iedereen die wil, is van harte welkom bij ‘Het Leerhuis’. Kerkelijk of niet. Al blijft het geloof wel de overkoepelende regenboog!”

Arda Konings

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie