Philip Catherine, Bert van den Brink
Philip Catherine, Bert van den Brink Hugo Lefèvre

Jazzicoon op de Jazzdagen Harderwijk

26 mei 2022 om 15:43 Lokaal Deel je nieuws

Philip Catherine & Bert van den Brink                                                                                          

Dinsdag 7 juni 2022 Catharinakapel Harderwijk

Philip Catherine in de Catharinakapel. Dit lijkt een logische combinatie maar is vooral een heel bijzondere voor de Jazzdagen Harderwijk. Deze Belgische gitarist is sinds de jaren ’60 één van de vooraanstaande gitaristen van de Europese jazzscène. Sinds de dood van zijn goede vriend en collega Toots Thielemans is Philip Catherine het uithangbord van de Belgische jazz. De gitarist en componist, die het podium deelde met jazzgrootheden als Charles Mingus en Chet Baker, is al decennia een boegbeeld van de Europese jazzscène. Het lyrische spel van de Belgische jazzromanticus is even ontwapenend als melodisch. Met zijn gitaar lijkt hij overal op zijn plaats te zijn.  In het najaar viert hij zijn 80ste verjaardag.

Philip komt samen met een andere muzikale grootheid op piano: Bert van den Brink. In de loop van de jaren hebben beiden veel samengespeeld. Boy Edgarprijs winnaar Bert van den Brink is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist in binnen- en buitenland. De lijst musici waarmee Bert speelde is haast onuitputtelijk, w.o. Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Dee Dee Bridgewater en vele anderen.

Zowel Philip als Bert zijn meesterimprovisatoren. Speelden dus al vaak met elkaar en Bert omschreef dit samenspel ooit: “We laten het gewoon gebeuren op deze prachtige avond”.

Aanvang 20.15 uur. Kaartverkoop en info: www.jazzdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie