Dindoa B1
Dindoa B1 Dindoa

Dindoa B1 kampioen van Nederland 1e klasse

26 juni 2022 om 21:09 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is Dindoa B1 Nederlands kampioen korfbal in de 1e klasse geworden.
In Zeewolde won Dindoa, op het door KV Wolderwijd uitstekend georganiseerde kampioenschap, de drie poulewedstrijden tegen KOAG (Krimpen a/d IJssel), TOP (Arnemuiden) en ASVD (Dronten). De spannende wedstrijd tegen ASVD werd uiteindelijk met 8-7 gewonnen door twee doelpunten in de laatste minuut.

In de finale speelde Dindoa tegen Velocitas uit Leiderdorp. Dit werd een ware thriller. Na een 9-9 eindstand werd in de verlenging een voorsprong genomen, die niet meer uit handen werd gegeven: 13-11.

En zo mochten na afloop Emma, Sarah, Demi, Ise, Marieke, Erben, Milan, Pepijn, Casper, Jitse en de coaches Mark en Sten hun verdiende medaille in ontvangst nemen. Met dit toernooi kwam er een einde aan een succesvol seizoen. Volgend jaar speelt de B1, zowel in de zaal als op het veld, op het hoogste niveau van Nederland.