Ronnie Regeling vertelt deze keer in zijn column over het nieuwe fietsroutenetwerk.
Ronnie Regeling vertelt deze keer in zijn column over het nieuwe fietsroutenetwerk. Eigen foto
Column

‘Door Kerst opgelicht’

1 december 2021 om 09:00 Column

We zitten inmiddels in de maand december, een donkere maand met straks de donkere dagen voor Kerst.

‘s Ochtends als ik wegga, is het nog bijna donker en ‘s avonds als ik thuiskom, is het alweer donker. Talloze mensen vinden dat niet fijn, misschien u ook wel.

Persoonlijk heb ik daar niet zoveel moeite mee, ieder jaargetijde heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. De gezelligheid in huis met licht, kaarsjes, open haard e.d. heeft ook zo zijn bekoringen.

Zeker de komende kersttijd met een kerstboom en andere versieringen, dan fleur je het huis weer op. De decembermaand is sowieso al een maand waarbij veel gezellige momenten de revue passeren, eerst Sinterklaas, daarna Kerst en tenslotte oudjaarsavond.

Helaas zal de maand er echter ook dit jaar weer anders uitzien. Ik was een maand geleden nog optimistisch over het eventueel doorgaan van een kerstmarkt, nu ziet de wereld er weer heel anders uit. Dit soort evenementen kunnen helaas momenteel niet.

Veel ondernemers zijn weer getroffen door de nieuwe maatregelen en daardoor gaan veel dingen die gepland waren wederom niet door, een fikse streep door de rekening.

Wat is het perspectief voor na deze drie weken? Vorig jaar werd er gezegd, als we eenmaal zijn gevaccineerd, dan gloort er licht. Nu is het grootste gedeelte van de bevolking gevaccineerd en zitten we weer in een lockdown.

Wat is nu het perspectief? De boosterprik? De zomer? De immuniteit?

Soms word je er wel eens moedeloos van, komt er dan nooit een einde aan?

Toch is het volgens mij belangrijk om positief te blijven en ondanks alles ook weer plannen te hebben. Te beginnen met december, dat is toch de maand van het licht? Dat licht zien we binnenkort ook terug in het dorp met grote eyecatchers op het Pauwenplein, het Raadhuisplein en het Molenaarsplein en nieuwe ornamenten aan de lantaarnpalen. Kom vooral het licht in het dorp bewonderen, u bent daar toch, aangezien u natuurlijk uw cadeautjes ook bij de lokale ondernemers koopt.

Maak het daarna thuis ook vooral gezellig, niet alleen tijdens de feestdagen, maar altijd.

Zoek vooral nu tijdens de donkere dagen voor Kerst het licht op! Ik wens u een fijne decembermaand.

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie