God opnieuw ter sprake brengen

30 september 2022 om 12:06 Overig Deel je nieuws

GOD OPNIEUW TER SPRAKE BRENGEN

Leerhuis Ermelo organiseert op donderdag 13 oktober een avond over dit thema met als inleider ds.J.G.Offringa.

 Veel gelovigen zijn groot geworden met God als een persoonachtig wezen, gekenmerkt door almacht en voorzienigheid. Door wat mensen in de wereld zien gebeuren of in hun eigen leven meemaken, is dat beeld gaan schuiven.Als je niet op die wijze van God kunt of wilt spreken, hoe kan dat dan wel? Hoe gebeurt dat bijvoorbeeld in de moderne of postmoderne theologie?En wat bedoelt men daar met: ‘Dat wat boven ons uit gaat is onder ons aanwezig’?

Op deze avond kunnen al onze geloofsvragen, ingevingen en intuïties ter sprake komen. De inleiding en het gesprek van deze avond zouden we ‘als een opwarmmoment’ voor de gesprekskring vanaf 20 oktober willen zien. 

Jan Offringa (1957) is protestants predikant in Wijk bij Duurstede en hoofdredacteur van www.liberaalchristendom.nl  Hij is een van de schrijvers en redacteuren van het boek ‘Liberaal christendom – Ervaren, doen, denken’ (2016).Eerder schreef hij met gemeenteleden het boek ‘God is niet te vangen’ (2014).

U bent hartelijk welkom deze avond bij te wonen in de Immanuelkerk, Stationsstraat 137 in Ermelo. We beginnen om 20.00 uur. Er wordt een bijdrage verwacht van 5 euro, inclusief koffie of thee. U kunt contant of per pin betalen.

U kunt zich aanmelden via onze site www.leerhuisermelo.nl of via aanmelden@leerhuisermelo.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie