Afbeelding
Jeroen Ploeger

Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam

5 augustus 2022 om 08:45 Evenementen

ERMELO Op zaterdag 6 augustus varen de provincies Gelderland, Noord-Holland en Limburg samen met een provincieboot vol verhalen van LHBTIQ+ inwoners door de grachten van Amsterdam. Met het thema ‘We have #storiestoshare’ vertellen LHBTIQ+’ers uit verschillende regio’s in Nederland op en rond de boot hun verhaal. Het is voor het eerst dat provincies meevaren.

De provincies vinden het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn. Ze hebben een grote diversiteit aan inwoners met bijzondere verhalen en zijn daar trots op. Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam willen ze de zichtbaarheid en acceptatie van LHBTIQ+’ers in de deelnemende provincies verbeteren.

,,De deelname is een statement waar we als provincie en als werkgever voor staan en een podium voor verhalen van onze inwoners”, zegt gedeputeerde Jan van der Meer die zaterdag meevaart op de boot. ,,We hebben het over artikel 1 van de grondwet: het recht op gelijke behandeling. Juist door evenementen als de Pride, door zichtbaarheid en persoonlijke verhalen creëren we begrip en acceptatie. En dat is zeker nog nodig. Ook hier in Gelderland.”

De mensen op de boot dragen een gekleurd T-shirt en bordje met daarop een quote uit hun eigen verhaal. Bezoekers kunnen uitgebreidere verhalen opzoeken op social media en hun eigen verhaal delen of reageren. Door mensen hun eigen verhaal te laten delen willen de provincies zorgen voor meer bewustzijn en de acceptatie vergroten. Er gaan zo’n twintig inwoners uit Gelderland mee, afkomstig uit heel de provincie, onder andere Harderwijk, Hummelo, Lichtenvoorde en Velp.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie