Tegeltaxi haalt gratis tegels op als onderdeel van NK tegelwippen.
Tegeltaxi haalt gratis tegels op als onderdeel van NK tegelwippen. Veluwe Duurzaam

Gemeente stimuleert vergroenen tuin, gratis tegeltaxi

26 mei 2022 om 08:00 Natuur en milieu

ERMELO Wie zijn tuintegels vervangt door groen kan vanaf juni de tuintegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi. Deze taxi is door de gemeente Ermelo in het leven geroepen om inwoners te stimuleren om hun tuin groener en duurzamer te maken. Inwoners die gebruik willen maken van de tegeltaxi kunnen zich via Veluwe Duurzaam aanmelden voor een ophaaldag.

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen, dat duurt van 21 maart tot 31 oktober. Tijdens deze landelijke competitie gaan gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Inwoners kunnen hun gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam om zoveel mogelijk stenen op de teller van hun gemeente te laten komen. Tijdens het Huis & Tuin Event, afgelopen 14 mei, was de aftrap van de tegeltaxi in Ermelo. Met de taxi wordt het voor inwoners makkelijker gemaakt om tuintegels te vervangen door groen. 

VOORDELEN Tegels vervangen door groen biedt veel voordelen. Zo blijft het ‘s zomers koeler in de tuin. Daarnaast trekt een tuin met planten, bomen en bloemen insecten en vogels aan. Dat is goed voor de biodiversiteit. Als er ook regenwater wordt opgevangen in een tuin, blijft de bodem langer vochtig, waardoor planten zich beter kunnen voeden. Goed om te weten: inwoners die hun tuin groener maken of regenwater in de tuin opvangen, kunnen subsidie aanvragen via veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.

AANMELDEN Inwoners kunnen zich eenvoudig aanmelden voor een ophaaldag om gewipte tegels gratis op te laten halen. Via veluweduurzaam.nl/nktegelwippen kunnen zij aangeven op welke dag de tegels klaarliggen voor de taxi. De tegeltaxi rijdt op dinsdag 7 juni, maandag 1 augustus, maandag 5 september, maandag 3 oktober en maandag 31 oktober. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie