Afbeelding
Jack Hage

Column: Verbazing en vragen...

13 oktober 2021 om 09:00 Column

Ik heb er regelmatig over geschreven. Onverwachtse zaken. Niet om in herhaling te vallen dat moet niet. Lezers hebben daar niets aan. Maar ik móet even kwijt dat ik verbaasd ben over gebeurtenissen. Schreef ik circa vier weken geleden in mijn column dat ik weer uit het ziekenhuis was maar ik lag er weer in toen het column in uw brievenbus viel. Schreef ik acht dagen later op Facebook blij te zijn weer thuis te zijn, was het een dag later weer raak. Mensen snapten er helemaal niets van. Ik zelf ook niet meer. Na een stevige operatie nu vertrouwen op beter. Maar de maand september was een rare maand. Dat zaken zo kunnen lopen weten we- maar nu was alles wel héél dichtbij. Loslaten maar.‘ Drie maal is scheepsrecht’. Snapt u wel?

Als je veel tijd hebt om te lezen en veel tijd hebt om het journaal te volgen, dan zag je de laatste weken elke dag de politieke onzin uit Den Haag voorbij komen. Dat volgde ik natuurlijk al jaren. Maar nu is het toch wel heel vreemd zo alles bij elkaar. We leven in een land waar er een kabinet is opgestapt inzake een vreselijke situatie bij de belastingdienst. We hebben te maken met onopgeloste problemen in Groningen. De waarschuwing welke al twintig jaar geleden werd gedaan om de huizenmarkt in de gaten te houden en een levensgevaarlijke energie situatie in combinatie met inflatie is niet best. Kopstukken blijven maar opstappen en lering trekken uit al die geldverslindende alsmede trage onzin doet men niet. Erger nog die oude ploeg die er een chaos van maakte wil verder. Voor mij is dat onbegrijpelijk. Een werknemer die binnen een bedrijf zo enorm gefaald heeft moet weg en opstappen. In de politiek niet. En als men wel weg moet, komt er vanzelf weer een leuk ander baantje. Je zou er slapeloze nachten van krijgen. Maar dat is weer niet goed voor mijn gezondheid. 

Nu opinie onderzoeken laten zien dat het vertrouwen in de politiek op het dieptepunt zit ben ik zeer benieuwd hoe het nu met onze plaatselijke politiek afloopt? Want als de burger er helemaal klaar mee is, dan vraag ik me af hoe het dan moet met onze plaatselijke politieke partijen? Ik zie in Ermelo best wel mooie samenwerking met partijen of hele enthousiaste partijen met veel vrijwilligers en leuke raadsleden. Oelewappers zijn er altijd natuurlijk. Maar nu velen zo klaar zijn met de politiek zouden dan gedreven, enthousiaste plaatselijke politicus afgestraft worden met een heel laag opkomst percentage op 16 maart 2022 ? Het lijkt een rare vraag, maar de plaatselijke politiek is voor ons eigenlijk belangrijker dan dat geklungel in Den Haag. Het zou toch sneu zijn als de verkeerde mensen de dupe zouden worden...

Jack Hage Sr.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie