Afbeelding
Foto: Pixabay

Misstanden op recreatiepark

11 oktober 2021 om 09:34 Overig

ERMELO Bij een controle op een recreatiepark in Ermelo is een bewoner aangehouden die nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Ook is geconstateerd dat er arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden zijn gehuisvest.

Wijnand Kooijmans

De controle werd verricht door de politie, belastingdienst en medewerkers van de provincie Gelderland en de gemeente Ermelo. Doel van de controle is te waarborgen en te bereiken dat het recreatiepark een gezond en vitaal park is. Dit gebeurt in samenspraak met de terreineigenaar en zo nodig met inwoners en andere partijen.

Op het terrein verblijven veel mensen die de huisjes niet als vakantiewoning gebruiken maar voor permanente bewoning. Daarmee handelen ze in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente kan hen een dwangsom opleggen om te bereiken dat ze binnen een redelijke tijd moeten verhuizen. Op het terrein werd een hennepkwekerij aangetroffen. De hiervoor aanwezige spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het betreffende chalet is met onmiddellijke ingang gesloten omdat het niet voldeed aan het bouwbesluit.

In de huisjes werden verboden wapen aangetroffen. Daarnaast werd tegen één persoon proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De algemene conclusie van de controle is dat de op het terrein aanwezige recreatiewoningen niet voldoen aan de vereisten van veiligheid en leefbaarheid. De leefbaarheid van het terrein laat te wensen over. Het groen is slecht onderhouden terwijl het terrein zelf is vervuild met afval.

Van een aantal mensen die op het terrein aanwezig waren is een boete- of belastingaanslag geïnd door respectievelijk de politie en de belastingdienst. Om welk bedrag het gaat is niet bekend gemaakt. Dat geld ook voor de naam van het betreffende park.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie