Er is voor jong en oud van alles te beleven op het Huis & Tuin event.
Er is voor jong en oud van alles te beleven op het Huis & Tuin event.

Huis & Tuin event

5 mei 2017 om 10:06 Algemeen

ERMELO - Op 13 mei vindt op ‘t Weitje in Ermelo het Huis & Tuin event plaats. Tussen 10.00 en 16.00 uur worden bezoekers verwent en verrast door wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaamheid in en om het huis. Naast een informatiemarkt, zijn er voor jong en oud leuke activiteiten te beleven. De gemeente Ermelo zet actief in op innovatie en duurzaamheid en nodigt inwoners van harte uit voor deze duurzame belevenis. 
Altijd al comfortabel en gezonder willen wonen? De mogelijkheden worden uitgebreid besproken op het Huis & Tuin event. Voor vragen over duurzame installaties, zonnepanelen of isolatie kunnen bezoekers terecht bij Paulus Elektro, Solar Harderwijk, HT Schouwen & Haarden, Van de Bunt Isolatietechniek en de energiecoöperatie Veluwe-Energie. Voor groene hypotheken en leningen staan de deuren van de advieskeet van de Rabobank open. Hoveniersbedrijf Stip neemt verrassende producten mee om een tuin klimaatbestendig te maken. Met vragen over regenwaterafkoppeling weten zij ook raad. DTS Putten komt als aanvulling met accutuinmachines.   
Autoliefhebbers kunnen instappen bij een elektrische auto van Broekhuis Volvo-Ford. Inwoners die hun auto wat vaker willen laten staan, kunnen op een parcours elektrische fietsen van Vliek Tweewielers testen.
Lokale organisaties zoals het Natuur & Milieu Platform, Stichting Schapedrift en Ermelo’s bosbeheer delen graag hun enthousiasme over de natuur. ‘s Heerenloo laat met hun energiebus zien hoe je vandaag nog kunt beginnen met duurzamer leven. 

Om 12:00 uur zal wethouder van Eijsden bekendmaken wie de beste biologische appeltaart heeft gebakken. Verder klinkt er muziek van lokale bands met om 13:00 uur het spetterende optreden van Ermelose band Daddy O. Bezoekers kunnen zich ondertussen te goed doen aan biologische en lokale streekproducten van Wijngaard Telgt en de Natuurwinkel. Kinderen worden creatief uitgedaagd met duurzame activiteiten. 
De gemeente Ermelo is zelf ook aanwezig met informatie over Ermelo Duurzamer en subsidies. Woningeigenaren op zoek naar energieadvies kunnen terecht bij Veluwe Duurzaam.
Het evenement wordt georganiseerd door gemeente Ermelo in samenwerking met Veluwe Duurzaam, energieloket en platform voor duurzaamheid. Gemeente Ermelo streeft naar klimaatneutraal in 2035, dit betekent dat de hele gemeente geen negatieve invloed meer heeft op het klimaat. Om deze ambitie te bereiken is samenwerking met bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners belangrijk. 
Het belooft een prachtige dag te worden vol duurzaam wonen, leven en genieten voor het hele gezin. Kijk voor meer informatie over het evenement op www.veluweduurzaam.nl/huistuinevent-ermelo 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie