Telstar heeft de plannen wel wel ingevuld.
Telstar heeft de plannen wel wel ingevuld. Wijnand Kooijmans

Nog geen akkoord over bouw nieuw hotel op Strand Horst, financiële nasleep coronacrisis en overbelast elektranet gooien roet in eten

16 april 2024 om 17:00 Recreatie

ERMELO Er is nog geen overeenstemming bereikt tussen Leisurelands en de initiatiefnemer voor de bouw van het hotel en evenementenhal op Strand Horst. Dat blijkt uit een informatiememo van het Ermelose college van burgemeester en wethouders aan de raad.

Het hotel, met wellness, horeca en ondergeschikte detailhandel, blijft wel deel uitmaken van de totale herontwikkeling van Veluwe aan Zee. Dat geldt ook voor de bouw van de evenementenhal die bestemd is voor beurzen en evenementen.

CORONACRISIS

In de memo geeft het college aan dat het wel goed is te bedenken dat de ondernemers weliswaar de bereidheid hebben uitgesproken flink te willen investeren. Maar dat zij ook de coronacrisis achter de rug hebben die soms voor financiële moeilijkheden heeft gezorgd. Daarnaast neemt het voorbereiden en behandelen van de vergunningprocedures de nodige tijd in beslag.

De vergunning voor de bouw van twintig lodges is al in 2022 afgegeven. De ligging wordt bepaald in samenhang met het inrichtingsplan voor de surfstranden. Plan is dat de bouw start in het najaar van 2024 of uiterlijk in het voorjaar van 2025. De overbezetting van het elektranet kan, zo geeft het college aan, nog wel roet in het eten gooien. Voor het bouwen van een bedrijfswoning hier bestaan nog geen plannen.

STRANDEN 

De bestaande stranden blijven behouden en openbaar toegankelijk. Er zijn vijf plekken aangewezen waar extra aandacht besteed wordt aan strand, bomen, bosschages, gras en rietzones om het gebied het karakter te doen behouden. Met de tweede fase van het speelstrand wordt in het najaar gestart.

Leisurelands is bezig de verwijzingsborden aan te passen van Strand Horst en Strand Nulde naar Veluwe aan Zee. Het gaat om zowel de borden langs rijksweg A28 als de borden langs de provinciale en gemeentelijke wegen. De bebording in het gebied zelf wordt ook aangepast zodat de naamgeving klopt, de bezoekers zich welkom voelen op de weg naar de stranden en de recreatiebedrijven goed zijn te vinden. Leisurelands onderzoekt nog hoe invulling kan worden gegeven aan de wens om een landmark te realiseren.

PLANNEN JACHTHAVEN

De bouw van een botenloods in de jachthaven is nog niet aan de orde. Dat geldt ook voor het toestaan van drijvende recreatieverblijven in de jachthaven. Leisurelands is samen met de jachthaven wel bezig met een inrichtingsplan voor het deelgebied centrum Veluwe aan Zee Noord. 

PARKEERPLAATSEN

Bellini’s en De Wok hebben wel uitbreidingsplannen maar stuiten nog op een gebrek aan voldoende parkeerplaatsen. Getracht wordt dit op te lossen met een inrichtingsplan voor het gehele centrumgebied. McDonald’s heeft inmiddels een tweede drive-in gerealiseerd en de parkeerplaats heringericht.

Fundustry heeft een klimparkoers in de bestaande bomen gerealiseerd en een aantal speeltoestellen voor een jonger publiek op het strand geplaatst. De quadbaan is omgevormd naar een elektrische stepbaan. Pitch en Putt heeft een bed and breakfast gerealiseerd en de activiteiten uitgebreid met enkele watersporten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie