Huizen bouwen.
Huizen bouwen. www.pixabay.com/anncapictures

Bouw van wasboxen Hamburgerweg Ermelo in strijd met bestemmingsplan, bouw appartementen op de kleine kavel ook niet toegestaan

16 april 2024 om 11:43 Overig

ERMELO De gemeente Ermelo wil geen medewerking verlenen aan de bouw van drie wasboxen, vijf bedrijfsunits en een woongebouw aan de Hamburgerweg 93a en Bothastraat 28-32 in Ermelo. Op het perceel bevindt zich een tankstation met bijbehorende shop. De gewenste uitbreiding is in strijd met het geldende bestemmingsplan.

Het tankstation kan volgens het college van burgemeester en wethouders het best worden vergeleken met een benzineservicestation zonder de verkoop van LPG. Hiervoor geldt een afstand van dertig meter als het gaat om de aspecten geluid en geur. Indien er wasboxen worden gerealiseerd kan het bedrijf ook worden vergeleken met een autowasserij. Ook hier geldt een afstand van dertig meter.

Om een goed woon- en leefklimaat te garanderen dient er een afstand van dertig meter te worden aangehouden tussen de wasboxen/stofzuigerplaats en omliggende woningen. Hier wordt niet aan voldaan. De woning aan de Hamburgerweg ligt op maar tien meter afstand. Ook de woningen Bothastraat 34 en 36 liggen binnen de dertig meter. Om deze reden is besloten de wasboxen en stofzuigerplaatsen niet toe te staan. Het toevoegen van drie appartementen op een relatief kleine kavel wordt door het college als te fors gezien. 

Aangegeven wordt dat in het verleden ook al is geweigerd mee te werken aan een soortgelijk plan wat uitging van 28 garageboxen, drie wasboxen, twee stofzuigerplaatsen, uitbreiding van de shop een woonhuis aan de Bothastraat. Ook milieutechnische aspecten waren toen reden geen medewerking te verlenen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie