De sportzaal kan worden afgebroken
De sportzaal kan worden afgebroken Wijnand Kooijmans

Uwoon gaat sociale woningen bouwen op plek Balverszaal, Ermelo stelt 100.000 euro beschikbaar voor haalbaarheidsonderzoek

15 april 2024 om 17:00 Nieuwbouw

ERMELO Uwoon en de gemeente Ermelo tekenen binnenkort een intentieovereenkomst voor sociale woningbouw op de plek van de Wethouder Balverszaal. De verouderde sporthal kan worden afgebroken nu de nieuwe multifunctionele sportaccommodatie Zanderij is geopend.

Er is al een inspraakavond gehouden voor de omwonenden. Hierbij is duidelijk geworden dat er geen bezwaren bestaan tegen woningbouw. Wel is er aandacht gevraagd om te bouwen voor jongeren, ouderen en sociale huur. Ook zijn er algemene opmerkingen gemaakt over het behoud van groen, de hoogte van de bebouwing en de privacy.

NIEUWBOUW AUGUSTINUSSCHOOL

Vanuit de omwonenden is ook gevraagd te onderzoeken of de Augustinusschool op de vrijkomende locatie kan worden gebouwd. Zover is het niet gekomen door een motie van de raad waarin de voorkeur aan sociale woningbouw is gegeven.

VERSNELD BOUWEN

Eén van de wensen is dat door het ondertekenen van de intentieovereenkomst de woningbouw versneld kan worden uitgevoerd. Slopen, bouw- en woonrijp maken, komt voor rekening en risico van Uwoon. De gemeente moet zorgen voor de onderzoeken die benodigd zijn, voorafgaand aan de eigendomsoverdracht.

FINANCIËLE KADERS

Uwoon verzorgt het ontwerp van de nieuwbouw en de verdere participatie. De verordening sociale woningbouw wordt gehanteerd. In de overeenkomst is wel de mogelijkheid opgenomen dat één van deze partijen deze kan ontbinden indien de uitvoering niet past binnen de financiële kaders.

HAALBAARHEIDSONDERZOEK

De gemeente Ermelo stelt honderdduizend euro beschikbaar voor een haalbaarheidsonderzoek. Het geld wordt gehaald uit het vrij beschikbare deel van de algemene reserve. Het Didam-arrest wordt niet als een belemmering gezien omdat Uwoon een toegelaten instelling is voor woningbouw in Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie