Paula en Jose van de Stichting Taartjes en leerling Yosan van PWA Ermelo.
Paula en Jose van de Stichting Taartjes en leerling Yosan van PWA Ermelo. PWA Ermelo

Vastenactie Basisschool PWA Ermelo brengt 3.000 euro op voor Stichting Taartjes: ‘Ieder kind verdient een verjaardagstaart’

15 april 2024 om 09:27 hartenziel

ERMELO De jaarlijkse vastentijd-actie van basisschool PWA Ermelo had dit jaar als doel, sparen voor de stichting Taartjes Harderwijk, Ermelo en Putten. De stichting zet zich in voor kinderen wiens ouder(s), verzorger(s) zich geen taart kunnen veroorloven. 

Er zijn jaarlijks ongeveer 200 kinderen binnen deze gemeente die hun verjaardag niet kunnen vieren met een leuke taart. De vrijwilligers van de stichting maken dan met liefde een mooie verjaardagstaart voor deze kinderen. Want ieder kind verdient een mooie taart op zijn verjaardag. 

VOOR KINDEREN DOOR KINDEREN

De PWA vond dit een mooi doel om zich dit jaar met de vastentijd voor in te zetten. Het idee achter de vastentijd-actie is dat kinderen zich inzetten voor kinderen. Kinderen van de PWA sparen geld bij elkaar, door middel van het uitvoeren van klusjes zoals. Denk aan voor iemand de hond uit laten, boodschappen doen voor andere mensen, helpen in de tuin en nog veel meer. De vastentijd wordt altijd afgesloten op Witte Donderdag met een rommelmarkt en een grote verloting. Tijdens de rommelmarkt draagt ook elk kind zijn of haar steentje bij om zich in te zetten voor het gezamenlijke doel.

HEEL PWA BAKT

Om in het thema te blijven was er dit jaar een bakwedstrijd georganiseerd: ‘Heel PWA bakt’. Een vakkundige jury beoordeelde alle baksels. De baksels werden ‘s middags verkocht tijdens de rommelmarkt. Ook hiervan gingen alle opbrengsten naar de stichting. 

CHEQUE

Woensdag tijdens het open podium op de PWA kreeg de stichting de cheque met het gespaarde bedrag overhandigd. De PWA had met elkaar een bedrag van maar liefst 3000 euro ingezameld. De vrijwilligers van de stichting waren ontzettend blij met het enorme bedrag. Als dank voor de inzet kregen alle kinderen op de PWA een heerlijke cupcake.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie