Mave zoekt haar huis in Harderwijk.
Mave zoekt haar huis in Harderwijk. Suzanne Duijf

Baasje van vermiste bordercollie is intens dankbaar voor iedereen die zoekt in Ermelo en omgeving

11 november 2022 om 20:00 Dieren

HARDERWIJK/ERMELO ,,Ik ervaar een krachtveld van alle mensen die Mave helpen om thuis te komen. Ik ben iedereen intens dankbaar die uitkijkt naar mijn hond. Zonder de hulp van deze gemeenschap zou ik niet weten hoe ik deze periode door moest komen”, vertelt Suzanne Duijf die nu al drie weken haar bordercollie Mave kwijt is. 

Op 22 oktober 2022 loopt de Harderwijkse Suzanne één van de favoriete rondjes met haar honden Mave en Tula over de Groevenbeekse heide. Eenmaal bij de auto gekomen, pakt zij haar sleutel, Mave staat gefixeerd te wachten bij de auto om erin te springen. Ineens is daar een oorverdovende knal. ,,Terwijl de knal nog nagalmde over het landgoed was daar een tweede knal, toen vluchtte Mave in volle paniek weg. Samen met Tula ben ik gaan zoeken over de heide, door de bossen. We hebben uren gelopen, maar we zagen haar niet”, vertelt de zichtbaar aangeslagen beeldend kunstenares en schrijfster. 

Suzanne weet zich geen raad en rijdt rond 22.00 uur naar huis. Het is te donker om te zoeken. Eenmaal thuis voelt ze zich ontredderd. Ze klopt aan bij een honden liefhebbende buurvrouw voor koffie. ,,Zij is met mij midden in de nacht teruggereden naar de heide om te zoeken. Ik kon niet thuisblijven en maar wachten. Ik moest iets doen.” 

ZOEKTEAM

Op haar pagina deelt ze de vermissing van Mave met de vraag om naar haar uit te kijken. Suzanne legt contact met haar hele netwerk en schakelt hulp in van verschillende hondenzoekteams en dat werpt vruchten af. Vele mensen kijken uit naar de bordercollie. Locaties worden direct vastgelegd en zo krijgt het hele team rond Suzanne beeld waar de bordercollie is. 

MAVE BIJNA IN HARDERWIJK

In de nacht van 8 november maakt Suzanne een lange wandeling langs het Zeepad in Harderwijk. Om zeven uur is ze thuis en er is een melding dat Mave in de buurt van haar wandeling was. ,,Ze is bijna thuis. Steeds doet ze een stap verder naar huis. Vervolgens gaat ze terug naar een plek waar zij zich veilig voelt om te rusten. De volgende dag komt ze weer een stukje dichterbij huis. Zo gaat ze te werk, ze is in staat om het zelf te doen, maar ze zal vluchten als iemand haar van haar route afbrengt.’’ 

KARAKTER VAN BORDERCOLLIE

Door het karakter van de bordercollie zal Mave blijven speuren naar huis. De meldingen van waar ze is gezien zijn van groot belang voor het hele zoekteam want zo kunnen ze precies de route zien die Mave aflegt. ,,De meldingen blijven binnenkomen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Zonder dat zou ik niet weten in welke staat ik nu zou zijn.”

Op het moment van schrijven is Mave nog niet thuis. Ziet u Mave? Bel een van deze telefoonnummers: Suzanne Duijf (eigenaar): 06-57234929. Hondenzoekgroep Gelderse Vallei (Peter Zijlmans): 06-28718926. Hondenzoekteam Zeewolde (Angelique Pos): 06-14989838. Dogsearch Nederland: 06-50485952.

Madeleen Koldewe-Buwalda

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie