Afbeelding
Mathilde Nanninga

Hengstenkeuring en shows connemara pony’s en tinkers bij KNHS in Ermelo: ‘Connemara is talent op sportgebied maar ook maatje voor het leven’

27 maart 2024 om 17:00 Dieren

ERMELO De jaarlijkse hengstenkeuring van het Nederlands Connemara Pony Stamboek wordt op zaterdag 30 maart gehouden worden bij het KNHS centrum in Ermelo. 

De jonge drie- en vierjarige hengsten worden daar voor het eerst gepresenteerd en gekeurd. Daarnaast zullen er verschillende shows zijn om te laten zien waartoe de connemara pony in staat is.

Connemara pony’s zijn bijzonder veelzijdige pony’s. Ze hebben een uitstekend springvermogen en ook de dressuur gaat ze goed af.
Zowel bij de samengestelde wedstrijdsport als bij endurance en de western sport leveren ze goede prestaties. Door hun vriendelijke karakter en lange levensduur zijn ze ook prima geschikt als familie- en recreatiepony. Kort gezegd kan de connemara gezien worden als een veelbelovend talent op sportgebied en als een maatje voor het leven.

De hengstenkeuring is bij het KNHS centrum, De Beek 125 te Ermelo en begint om 10.00 uur. Er zal tevens een keuring zijn van het Nederlands stamboek voor de tinkers. Volledige dagprogramma: connemara.nl/dagindeling-hengstenkeuring-2024/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie