De eerste waterpolowedstrijd in het nieuwe bad, ZEW-Triton tegen Aqua-Novio'94 (jeugd <13).
De eerste waterpolowedstrijd in het nieuwe bad, ZEW-Triton tegen Aqua-Novio'94 (jeugd <13). Thijs Waardenburg

Stampvolle tribune bij eerste wedstrijden van ZEW-Triton in nieuwe zwembad De Zanderij in Ermelo: ‘Dit is echt top’

5 februari 2024 om 09:54 Waterpolo

ERMELO De waterpolo-afdelingen van Triton Putten en ZEW Ermelo hebben de handen al een tijdje ineengeslagen. Die samensmelting lijkt veelbelovend. Afgelopen weekend speelden ze hun allereerste wedstrijden in het fonkelnieuwe zwembad De Zanderij in Ermelo.

Sinds dit seizoen hebben Triton en ZEW hun krachten gebundeld, wat betekent dat er nu nog meer teams op verschillende niveaus de competitie aangaan. Thijs Waardenburg: ,,En laten we eerlijk zijn, voor de jeugd is dit echt top. Ze groeien en bloeien op het water en zijn de toekomstige sterren van de seniorenteams.”

WENNEN

Met totaal zes teams die momenteel in de competitie strijden, was het in het begin even wennen aan de nieuwe samenwerking. Maar de spelers wisten elkaar snel te vinden en afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste wedstrijden in het splinternieuwe zwembad De Zanderij.

ENTHOUSIASTE FANS

De jonge helden van team onder 13 hadden de eer om als eersten het water te trotseren, met niemand minder dan scheidsrechter-in-opleiding Wijnand van der Velden die het fluitsignaal gaf. In totaal doken vijf van de zes teams die dag in het water, klaar om de strijd aan te gaan met tegenstanders uit alle hoeken van het land: Bemmel, Twello, Rheden, Nijmegen en Zwolle. ,,De tribune zat stampvol met enthousiaste fans die genoten van alle actie. En laten we het nieuwe scorebord niet vergeten, met zijn flitsende geluiden en beeldeffecten die de wedstrijden tot leven brachten”, aldus een enthousiaste Thijs. 

Thijs besluit: ,,Kom ook langs, juich mee en geniet van het spektakel dat ZEW-Triton heet. We zien je graag aan de rand van het zwembad!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie