Haal-op-gelijk-in-Harderwijk, een spectaculaire sloeproeiwedstrijd in en om Harderwijk, staat zaterdag 10 juni op het programma.
Haal-op-gelijk-in-Harderwijk, een spectaculaire sloeproeiwedstrijd in en om Harderwijk, staat zaterdag 10 juni op het programma. Patrick van Tol

Kampioenschap sloeproeien komt naar Harderwijk met ‘Hel van Harderwijk’

3 juni 2023 om 15:00 Sport

HARDERWIJK Haal-op-gelijk-in-Harderwijk, een spectaculaire sloeproeiwedstrijd in en om Harderwijk, staat zaterdag 10 juni op het programma.

In heel Nederland roeien fanatieke roeiers wedstrijden voor het kampioenschap. Allerlei verschillende sloepen met 6 tot wel 12 roeiers strijden tegen elkaar. Het verschil wordt rechtgetrokken door een ingenieus handicapsysteem. Het levert wel sportieve gevechten op als sloepen elkaar proberen in te halen op plekken waar dat eigenlijk net niet kan.

TRAJECT WOLDERWIJD EN VELUWEMEER

In de wedstrijd in Harderwijk start om 12.00 uur de eerste sloep, waarna de rest een voor een volgt. Alle sloepen zullen een traject afleggen over het Wolderwijd, het Veluwemeer en door de stadshavens. Na zo’n 13 kilometer (anderhalf tot twee uur) zullen de sloepen finishen aan de Boulevard. 

HEL VAN HARDERWIJK

De eerste wedstrijd in Harderwijk in 2019 was een uitdaging voor alle sloeproeiers vanwege de zeer straffe wind. Die wedstrijd werd al snel omgedoopt tot ‘De Hel van Harderwijk’. Tijdens de editie van 2022 was er veel aangenamer weer. Wat zal 2023 brengen? Sloeproeiers deinzen nergens voor terug.

VOLG DE WEDTRIJD

De wedstrijd is goed te volgen vanaf de kades en steigers in Harderwijk, maar ook met de eigen telefoon via sportvolgen.nl omdat alle sloepen voorzien zijn van een tracker.

Ga voor het volledige programma van de wedstrijd naar www.hogih.nl.

SLOEPROEIEN NEDERLAND

Binnen de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) worden jaarlijks, door het hele land, tientallen sloeproei-races georganiseerd, waarbij Weesp de eerste wedstrijd verzorgt. Aan het einde van het seizoen, bij de afsluitende wedstrijd Muiden-Pampus-Muiden, nadat door het hele land (van Maastricht tot Terschelling en van Rotterdam tot Deventer) zo’n 30 wedstrijden zijn geroeid, worden in de verschillende klassen de kampioenen bekend gemaakt.

Voor meer informatie: www.federatiesloeproeien.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie