Onthulling van de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2022. Verenigingen uit Ermelo halen 37.245 euro op.
Onthulling van de totaalopbrengst van de Grote Clubactie 2022. Verenigingen uit Ermelo halen 37.245 euro op. Grote Clubactie

Verenigingen uit Ermelo halen 37.245 euro op voor Grote Clubactie, landelijk record van 12.8 miljoen

Sport

ERMELO Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Tien verenigingen uit Ermelo droegen bij aan het succes en haalden samen 37.245 euro op. 

Dit jaar bleek dat men meer dan ooit bereid was om een club te steunen. Nadat verenigingen veel leden verloren tijdens de coronacrisis, klopt nu de energiecrisis aan bij de clubs. Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

GROTE STEUN VOOR CLUBS

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: ,,Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

VERENIGINGEN VERBINDEN

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: ,,Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

DEELNEMERS CLUBACTIE ERMELO

Uit Ermelo deden de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80 procent naar de club. Gymnastiekvereniging Sparta Ermelo 7.239 euro, FC Horst 6.729 euro, DVS’33 5.895 euro, EFC ‘58 5.745 euro, RSC 4.161 euro, Alexandergroep 2.883 euro, Volleybalvereniging Pauwervoll 1.719 euro, Basketballvereniging Rebound ‘73 1.455 euro, Zwem- en Polovereniging Zon en Water 1.086 euro en KNNV Vereniging voor veldbiologie, N-W Veluwe 333 euro.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 1 uur geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 5 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 6 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 19 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 22 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 23 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 23 uur geleden