Door weer en wind, sneeuw en vorst, de Fit Infinity bootcampgroep bij het Weitje traint steevast 2x per week.
Door weer en wind, sneeuw en vorst, de Fit Infinity bootcampgroep bij het Weitje traint steevast 2x per week. Arda Konings

Fit Infinity is gezelligste sportclub van Ermelo, maar je moet wel tegen ‘n stootje kunnen: ‘Mag best een beetje pijn doen’

31 januari 2024 om 19:00 Rubrieken Tips van de redactie

ERMELO Linda van Woudenberg gaf Fit Infinity op voor de rubriek leukste sportclub van Ermelo. ,,Het sportplezier straalt van de trainers af en zij weten de groep van jong tot oud te motiveren.”  

Wat tijdens de coronaperiode begon met een clubje mensen die in de buitenlucht parcourstrainingen deed, groeide binnen drie jaar uit tot bootcampclub Fit Infinity met 235 leden. Initiatiefnemer José Foppen runt de club samen met vader Martien en zus Lindsey. 

DIVERS EN GEVARIEERD

Bij Fit Infinity werk je aan een fitter, energieker en gezonder leven. Elke training is weer anders. Er worden op verschillende locaties en tijdstippen getraind in Ermelo, Harderwijk en Nunspeet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van wat de omgeving te bieden heeft, zoals bankjes, hekjes, bomen. De trainingen zijn dan ook divers en gevarieerd. Van core tot interval en van kracht tot looptrainingen. Er kan getraind worden op je eigen tempo en niveau.  

OP ‘T WEITJE

Sporters van het eerste uur Linda, Margriet en Esther zijn op de maandag- en donderdagavond altijd trouw te vinden bij het Weitje in Ermelo. Door weer en wind, vorst en kou, donker of licht, zolang het maar in de buitenlucht is, traint een super fanatieke groep van zo’n 20 personen variërend tussen de 18 en 55 jaar dat het een lieve lust is. Waarbij het hele lichaam wordt aangepakt middels kracht- spier- en conditie-oefeningen en hardlopen. 

CODE ROOD

Over één ding zijn alle drie die dames het steevast eens: bootcamp is keigaaf en de groep waarvan ze deel uit maken is bovendien leuk, hecht en gezellig. Of je nu alleen komt of met een ander, er is altijd wel aansluiting onderling. ,,Het gaat gelukkig eigenlijk altijd door. Of er moet een code rood-weeralarm worden afgegeven. Om even op te warmen en het lijf los te maken spelen we tikkertje box en doen jumping jacks,” weten de dames.

‘KIEZEN OP ELKAAR’

Linda: ,,De trainingen starten na het inlopen meestal met een spel waarbij er veel wordt gelachen en de sfeer ontspannen is. Daarna start het echte werk: een uitdagende training waarbij het flink werken is, een combinatie van hardlopen en veel been-, buik-, en armoefeningen. Onze train(st)er slaat ons er doorheen met kreten: ‘Kiezen op elkaar en doorzetten nu’, ‘Het mag best een beetje pijn doen’ en ‘Het wordt altijd een keer acht uur’.

Terwijl de wind guurt om het muziekkapelletje, er een laagje sneeuw ligt en het een paar graden vriest, liggen de sporters gewoon op de grond hun oefeningen te doen. ,,Je moet dus wel tegen een stootje kunnen, niet bang zijn om vieze handen te krijgen en vooral niet piepen, maar doorgaan dus,” lachen de dames het uit.

MOE EN ROZIG

Margiet is vastberaden als ik haar vraag waarom ze dit nu een jaar of drie doet. ,,Joh, het is zo leuk! Je wordt er fit van, je lichaam wordt strakker. Ik ben lekker met mijn spieren en mijn body bezig in de frisse buitenlucht. Dat is gewoon al het allerfijnste. Het zijn echt goede trainingen die nooit saai maar juist heel afwisselend zijn. Ik doe dit twee keer per week dus. Dat geeft de beste resultaten. Na afloop kom ik lekker moe en rozig thuis. Het is echt helemaal mijn ding. Ik heb mijn sport gevonden! Maar we hebben ook zo ontzettend veel plezier met elkaar. Ik mis het echt heel erg als ik niet kan!”

DIPPEN IN ZANDENPLAS

Naast het vast trainen op de maandag en donderdag, zijn er ook leden die onderling daarnaast met elkaar extra gaan sporten of met elkaar optrekken. Zo gaat Margriet bijvoorbeeld ook met een aantal bootcampgenoten regelmatig dippen in de Zandenplas bij Nunspeet. ,,Heerlijk van tevoren even hardlopen, daarna de kleren uit, bikini aan en het koude water in. Juist nu in de winterperiode is dat heerlijk om te doen. En superstoer natuurlijk!”

COMMUNITY VIBE

Ook Esther beaamt volledig alle positieve voordelen van het sporten bij Fit Infinity. ,,Je maakt deel uit van een verenigingsleven, maar toch volg je als individu je eigen training en tempo. Daarnaast moedig je elkaar juist ook weer enorm aan en voel je ook weer heel sterk die community vibe. Vanuit het verleden heb ik wel veel aan dansen gedaan maar was verder niet zo sportief. Ook ik heb hier helemaal mijn draai gevonden, nadat ik eerst zelf wat met hardlopen was begonnen. Voorlopig blijf ik dit dus nog wel een tijdje doen en zou er nog wel meer uit gaan willen halen!”

Wie nieuwsgierig is geworden naar de bootcamp-mogelijkheden bij Fit Infinity is van harte welkom voor een gratis proefles. Voor meer info een aanmelden: fitinfinity.nl.

Voor deze rubriek is het Ermelo’s Weekblad op zoek naar de leukste, mafste en gezelligste sporters van Ermelo. Is het bij jou op de sportclub of in jouw team een dolle boel? Sporten jullie op maffe muziek of kleden jullie je naar thema? Geef je dan op en stuur een mail naar ermelosweekblad@bdu.nl.

Arda Konings

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie