29 augustus 2022 om 20:16

Walk into the Light

HARDERWIJK In Harderwijk wordt op 5 september de Walk into the Light gelopen. Een groep mensen loopt dan gezamenlijk in alle vroegte naar de zonsopgang toe. Het thema is suïcidaliteit. Iedereen die daar, op wat voor manier dan ook mee te maken heeft of had, is uitgenodigd om mee te lopen.

In Harderwijk vindt de wandeling voor de provincie Gelderland plaats. Deze wordt georganiseerd door het Suïcide Preventie Centrum in samenwerking met de stichting Stilgeweest. Beide organisaties houden zich bezig met suïcidepreventie en met de opvang van nabestaanden van zelfdoding. Het doel van de wandeling is om gezamenlijk naar het licht te lopen met eenieder die ooit heeft geworsteld met suïcidale gedachten, die dat nog doet, of die iemand verloor aan zelfdoding.

De wandeling start om half 7 ‘s ochtends bij de Wethouder Jansenlaan en eindigt in Café De Liefde met een kort moment van bezinning en een gezamenlijk ontbijt. Het hele traject is rolstoeltoegankelijk. Opgeven kan via de website: walkintothelight.nl. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd, maar voor wie dit niet kan missen wordt er iets geregeld.

Rectificatie foto echtpaar Van Beek

In de krant van 24 augustus stond een foto van het zestigjarig huwelijk van het echtpaar Van Beek. Ze werden gefeliciteerd door locoburgemeester en wethouder Ronald van Veen, en niet zoals vermeld locoburgemeester Van Beek.