Gastwerk momenteel te zien in de StEK-galerie.
Gastwerk momenteel te zien in de StEK-galerie. Ger Zaagsma

Gastwerken van Zaagsma, Zweypfenning en Muller bij StEK

30 augustus 2022 om 09:00 Kunst

ERMELO In de StEK galerie zijn vanaf heden tot en met 24 september werken van Ger Zaagsma, Ruud Zweypfenning en Chaim Muller te zien. 

Ger Zaagsma is bekend vanwege zijn sfeervolle landschappen en dorpsgezichten in aquarel en pigment, in een spontane techniek die altijd weer verrassingen oplevert. Soms romantisch, dan weer stoer, met jagende wolkenluchten boven landschappen in alle seizoenen. Na 20 jaar alleen aquarellen gemaakt te hebben volgt in 2012 een nieuwe start: werken in olieverf. Na zich daar 12 maanden intensief mee bezig gehouden te hebben mocht het eindelijk getoond worden.  Hij exposeerde onder meer in Frankrijk, BelgiĆ« en Spanje, en door heel Nederland (atelier-gerzaagsma.nl). 

Ruud Zweypfenning is na zijn studie biologie en werk als wetenschappelijk medewerker ruim 25 jaar geleden overgestapt op het beeldhouwen. Bij de keuze van onderwerpen speelt zijn achtergrond als bioloog een grote rol. Dieren, mensen en ook planten (delen) vormen de inspiratie van zijn veelzijdige werk: zoals een stoere stier, een sikkeneurige roerdomp of een arrogantie uitstralende secretarisvogel. De meeste beelden worden uitgevoerd in brons, waarbij hij een groot deel van het productieproces zelf uitvoert.

Chaim Muller koos er voor na een technische studie als illustrator aan de slag te gaan. In de avond deed hij de Rietveld academie. Na ook een een baan in de IT gehad te hebben is er nu, na zijn pensionering, volop tijd om verder te gaan in de schilderkunst. Tot voor kort was dat een hobby voor de avonduren en de weekenden. Naast portretten en grafisch werk met krijt, schildert hij graag grote weidse zeegezichten (instagram.com/chaim.muller.illustrations/ en instagram.com/chaim.muller.art/)

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00, Stationsstraat 72a.