Kledingbank gaat weer open

25 januari 2022 om 13:16

ERMELO Ondanks de coronamaatregelen is de Kledingbank gewoon geopend. Binnenlopen kan op dinsdag van 14.00 tot 16.30 uur en op donderdag van 9.00 tot 11.30 uur in het oude ING-gebouw aan de Stationsstraat 88. 

De Kledingbank geeft tegen een kleine vergoeding herbruikbare kleding uit aan mensen die van een minimaal budget moeten rondkomen. Het is een voorziening voor gezinnen en individuen met alleen AOW, een inkomen op bijstandsniveau of daaronder. Meer info via telefoonnummer 0341-560268.


Campagne Gezond Tussend'ooren

ERMELO Overgewicht is een groeiend probleem in Nederland, ook bij kinderen op de Noord-Veluwe. Om gezond gewicht bij kinderen te stimuleren, starten de JOGG-gemeenten (Jongeren op Gezond Gewicht) Ermelo, Elburg, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten de campagne ‘Gezond Tussend’ooren’. De campagne loopt tot en met 20 februari overal waar ouders van 2- tot 4-jarigen komen.


De campagne helpt jonge ouders op weg met het kiezen van gezonde tussendoortjes, en probeert ‘tussen de oren’ te krijgen dat een tussendoortje supergoed is voor de groei van kleine kinderen, mits het niet te vaak of te veel wordt gegeven en als gezond hapje. 


JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken hierin regionaal samen met o.a. scholen, kinderdagverblijven, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners. Kijk voor meer informatie op interactie-ermelo.nl/energiek-ermelo/jogg-gezond-tussendooren/.