Start plaatsen van tijdelijke woningen

24 januari 2022 om 12:15

Voor jongeren en spoedzoekers

ERMELO Gestart is met het plaatsen van tijdelijke woningen op een terrein aan de Beemdweg in Ermelo. De grond is eigendom van de gemeente, de woningen worden geplaatst en verhuurd door woningcorporatie UWOON.


Wijnand Kooijmans

De tijdelijke woningen moeten de komende vijftien jaar onderdak bieden aan jongeren en spoedzoekers tot 28 jaar. Het gaat om kleine woonunits voor een eenpersoonshuishouden die gemakkelijk zijn te verplaatsen. In totaal komen er twintig woningen. De eerste bewoner moet in maart zijn of haar intrek nemen.

Fleur Imming van UWOON zegt dat het project past binnen de doelstelling van zowel de gemeente als haar organisatie om de druk op de woningmarkt te verminderen. Volgens wethouder Laurens Klappe kan op deze wijze een oplossing worden geboden voor de doelgroep waaronder de woningnood groot is.


Jongeren en spoedzoekers hebben te maken met een lange wachttijd voor een sociale huurwoning. Bij het project zijn nadrukkelijk de omwonenden betrokken. 


Voor het sociaal en maatschappelijk beheer is De Huischmeesters aangetrokken. De beheerder helpt bij de binding tussen de bewoners onderling en tussen de bewoners en de omgeving. Bewoners van de tijdelijke woningen worden gestimuleerd maatschappelijke activiteiten te verrichten.


De tijdelijke woningen worden op een andere manier toegewezen dan gebruikelijk. Onder meer moeten belangstellenden aangeven waarom ze graag op deze plek willen wonen en wat zij aan het project kunnen bijdragen. Na een selectie vinden intakegesprekken plaats en wordt een keuze gemaakt welke kandidaten een woning krijgen aangeboden. Gestreefd wordt naar een mix van bewoners.


Eind januari kunnen belangstellenden solliciteren voor een woning via de website: www.hurennoordveluwe.nl. UWOON zal de start van de verhuur aankondigen.