De Horloseweg moet wat betreft de Stichting DOEH betreft worden aangesloten op de rotonde in de Groene Zoomweg.
De Horloseweg moet wat betreft de Stichting DOEH betreft worden aangesloten op de rotonde in de Groene Zoomweg. Wijnand Kooijmans

Horloseweg aansluiten op rotonde Groene Zoomweg

25 januari 2022 om 09:54 Politiek

ERMELO Door de Stichting DOEH wordt gepleit voor het aansluiten van de rotonde van van Horloseweg op de Groene Zoomweg bij kasteel Groot Horloo. Ook willen ze een aansluiting van de Fokko Kortlanglaan op de Kolbaanweg zodat hulpdiensten sneller ter plekke kunnen zijn. Volgens voorzitter Heidi Daenen moeten die nu omrijden wat mensenlevens kan kosten.

De stichting wil de Horloseweg en Fokko Kortlanglaan wijzigen in een fietsstraat waarbij de auto te gast is. Hiermee wil men de fietsers alle ruimte geven maar ook sluipverkeer tegen gaan. Door de wijkvereniging Horst en Telgt wordt gevraagd of bekend is in hoeverre er echt draagvlak en belangstelling is voor deelfietsen, autodelen of iets als cargobikes.

Door de wijkvereniging worden vraagtekens gezet bij de realisering van een distributie hub. Onder meer vraagt men zich af hoe wenselijk het is dat het aantal verkeersbewegingen van het verkeer gaat opleveren. Dit omdat heel vaak heen en weer moet worden gereden in plaats van eenmaal een vrachtwagen. Men vraagt zich af of Ermelo het aangewezen dorp is om met dit soort experimenten aan de slag te gaan.

BUURTBUS Het openbaar vervoer stimuleren wordt door de wijkvereniging als lastig gezien al geeft men aan hier wel achter te staan. Alleen een route verleggen voor de buurtbus en het neerzetten van een haltebord wordt echter niet als voldoende gezien. Men moet dan ook op een goede manier de fiets kwijt kunnen etcetera.

De verkeersveiligheid zou volgens de wijkvereniging aanzienlijk kunnen worden verbeterd als er betere fietspaden komen. Men vindt dat de aandacht voor de fiets in de mobiliteitsvisie veel concreter moet worden gemaakt als het gaat om een concrete uitwerking. Niet alleen voor het buitengebied maar voor het gehele dorp.

Indien de auto te gast wordt, wil de wijkvereniging weten hoe dit er dan gaat uitzien voor landbouwvoertuigen en vervoer vanuit het buitengebied met de auto naar het dorp. Aangegeven wordt dat men voorstander is van een optimalisatie van de spoorwegovergangen op de Horsterweg en de Telgterweg.

VERLICHTING De wijkvereniging vraagt zich of alle wegen in het buitengebied heringericht worden gezien de wens de snelheid in de buurtschappen terug te brengen naar 30 kilometer per uur. Komen er bijvoorbeeld drempels en geen aparte fietspaden? Gepleit wordt voor de aanleg van mogelijkheden van slimme verlichting.

Door de wijkvereniging wordt bezwaar gemaakt tegen de ontsluiting van de Horloseweg op de rotonde met de Groene Zoomweg. Afwikkeling van vrachtverkeer wil men zien gerealiseerd zien via de hoofdverkeersbewegingen en niet via smalle wegen in het buitengebied. Openstelling kan wat hen betreft alleen als naar de totale infrastructuur in het gebied wordt gekeken.

Landbouwverkeer moet zich, zo vindt de wijkvereniging, zich op den deugdelijke manier in het buitengebied kunnen verplaatsen.

Wijnand Kooijmans