Juniorspringers Sparta claimen het podium.
Juniorspringers Sparta claimen het podium. Judith Maas

Vier trampolineteams door naar NK

Naar NK clubteams in Oss

ERMELO In de Balverszaal werd de tweede en laatste plaatsingswedstrijd voor District Oost gehouden. Daarbij wist het hoogste team in de tweede divisie van Sparta zich te plaatsen voor het NK Clubteams dat medio december mag aantreden in Oss.


In de derde divisie sprongen de Instappers Zoë Stade en Sacha Raven een prima wedstrijd. Ze sprongen alle oefeningen uit en deden dat weer beter dan de eerste wedstrijd. Het goud ging dit keer naar Zoë en het zilver naar Sacha. Bij de pupilmeisjes wist Lynn van Braak een uitstekende vierde plaats te bemachtigen. Marie-Elise van ’t Hoff deed het ook prima en behaalde de zesde plaats in het eindklassement. Salomé Kusters sprong ook al haar oefeningen keurig uit en bereikte de elfde plaats in het eindklassement. Valérie van Vliet belandde na een foutje in de eerste keuze-oefening op de dertiende plaats.

Stacey Scheidt ging de strijd aan in de Jeugdmeisjes I-klasse. Dat deed ze prima met drie goede oefeningen en een zesde plaats in het eindklassement. Ilse Wouters maakte een foutje bij de verplichte oefening en reikte tot de tiende plaats.

Bij de Jeugd II/Juniormeisjes wist nieuwkomer Thirza van Boxtel haar oefeningen weer beter uit te springen. Daardoor belandde ze op de 4e plaats in haar klasse. Yasmin Ballallo, die aan leek te sturen op een podiumplaats, zakte door een fout in de laatste keuze-oefening naar de zevende plaats.


TWEEDE DIVISIE  Bij de Jeugdmeisjes II was er wat pech voor Britt Kroon in de verplichte ronde. Een val halverwege de oefening zorgde ervoor dat ze het podium mistte en zevende werd. Bij de juniormeisjes kleurde het podium blauw met goud voor Caro Binnerts, zilver voor Merel van de Kamp en brons voor Jula Arends. Zij werden gevolgd door Manja van Helden op plaats vier.