Vrijwilligers in actie tijdens aangepaste paardrijlessen bij Stal Ermelo.
Vrijwilligers in actie tijdens aangepaste paardrijlessen bij Stal Ermelo. Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo

Stal Ermelo zoekt vrijwilligers

Begeleiding paardrijden 

ERMELO Na de coronalockdown en zomerstop is Stal Ermelo terug in bedrijf. Niet alleen zijn de reguliere dressuur- en springlessen opgestart, ook de activiteiten van de Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo vinden per september weer plaats. Juist op de groep ruiters met een beperking hebben de coronaperikelen hun weerslag, zo ervaren Jaap en Sjerstin de Vries, eigenaren van Stal Ermelo.

Stal Ermelo is vanaf 2014 thuisbasis voor Stichting Paardrijden Gehandicapten Ermelo (SPGE). Voor mindervalide ruiters en amazones is paardrijden niet vanzelfsprekend en alleen mogelijk door de inzet van geschikte paarden, speciale hulpmiddelen en een team van vaste vrijwilligers. Stal Ermelo stelt belangeloos de paarden en accommodatie beschikbaar. De non-profitorganisatie SPGE ondersteunt deze bijzondere vorm van paardensport via donaties en sponsorbijdragen, waarmee specifieke voorzieningen zoals een duozadel, rolstoelzadel of tillift worden aangeschaft. Echter, vrijwilligers zijn niet ‘te koop’, maatschappelijke betrokkenheid komt van mensen zelf.


Onlangs hebben zich gelukkig twee enthousiastelingen gemeld. ,,Daar zijn we heel blij mee, maar meer hulp is welkom.”

Nieuwkomer Jacqueline vertelt: ,,Het is fijn iets te betekenen voor deze bijzondere mensen. Zij beleven zo veel plezier aan de omgang met paarden en het paardrijden. Elke zaterdagmorgen draag ik graag mijn steentje bij.”

,,Wij willen niets liever dan de aangepaste lessen openstellen voor meer mensen met een lichamelijke, geestelijke of sociale beperking. Momenteel geldt een wachtlijst, gewoonweg door het tekort aan begeleiders. Wij hopen dat daar binnenkort verandering in komt,” aldus Sjerstin tot besluit.