Afbeelding
VVV Ermelo

Programma intocht dit jaar anders

Activiteiten

ERMELO Ook dit jaar zal Sinterklaas zaterdag 13 november met zijn pietengevolg Ermelo aandoen, wel in een iets andere vorm dan normaal het geval is. Vanaf 13.30 uur begint het evenement en het zal een doorlopende intocht zijn. De route begint bij het Kerkelijk Centrum en loopt via de Dr. Holtropstraat en de Stationsstraat naar het Molenaarsplein. 

Vanwege de coronamaatregelen zal het programma er dit jaar iets andere uitzien dan gebruikelijk. Er is geen feestelijk programma met een podium op het Raadhuisplein en ook op het Molenaarsplein zullen geen optredens plaatsvinden. Hij volgt wel de normale route, maar de stops zullen dus vervallen.

De feestelijke intocht begint vanaf 13:30 uur vanaf het Kerkelijk Centrum en gaat dan via  de Gamma en kruising Groeneweg/Dr. Holtropstraat richting het spoor. Via de Dr. van Dalelaan, het Schoolpad, de Kerklaan en Stationsstraat gaat de stoet naar het Raadhuisplein. Sinterklaas zal rond 14.00 uur bij het Raadhuisplein zijn en vanaf daar gaat Sinterklaas te voet verder door de Stationsstraat. 

Rond 14.45 uur zal de stoet bij de kruising met de Rietlaan (Rabobank) gearriveerd zijn en gaat dan in de koets verder richting het Molenaarsplein. 

Natuurlijk wordt er tijdens de intocht muziek gemaakt door de band Excelsior en het dweilorkest Neptunes. 

PAKJESHUIS Voor het tweede jaar op rij heeft museum Het Pakhuis een streep moeten zetten door het grote Sint-festijn in Het Pakjeshuis. De coronamaatregelen, zoals deze zijn aangekondigd, maken dat het niet meer te organiseren is. “We waren er helemaal klaar voor, dit is ontzettend jammer” zegt plaatsvervangend museumdirecteur Saskia van den Berg.

 ,,We hadden een mooi plan liggen, maar helaas kan Sinterklaas hier dit jaar niet komen slapen”, aldus Van den Berg. ,,We kijken nog naar alternatieve, kleinere activiteiten, maar het wordt nu wel steeds moeilijker.” Toch benadrukt de museumdirecteur dat Sinterklaas natuurlijk wel in Ermelo komt.