Ronde Hartje Baarn ook in 2019 door Oosterhei

1 augustus 2019 om 10:08

BAARN Ook dit jaar is de wielerronde Hartje Baarn, het geesteskind van de inmiddels overleden Maarten Quispel. Op 1 september wordt de dertiende editie verreden. Start en finish liggen gewoontegetrouw bij café De Verfrissing aan de Oosterstraat.

Het publiek kan genieten van een gevarieerd programma, waarin opgenomen de derde loopfietsen race voor kinderen. Het parcours voor de wielerronde is ongewijzigd gebleven. Gekoerst wordt van de Oosterstraat, door Sparrenlaan, Borneostraat, Torenlaan terug naar de Oosterstraat. Een uitdagend parcours met een paar spectaculaire bochten, dat is wat de wielrenners te wachten staat.

De organisatie is ook dit keer in goede handen bij voorzitter Angela van de Voort en penningmeester Ernst Quispel. De organisatoren werken de laatste paar jaar met zogeheten werkgroepen en dat bevalt erg goed. Zo weet ieder lid goed waar hij of zij aan toe is. Heel bijzonder wordt natuurlijk de loopfietsrace, die voor het derde achtereenvolgende jaar wordt verreden. Echte medailles zijn voor de kleine deelnemers te winnen. De organisatie betreurt dat op 1 september ook de Royal Run bij Paleis Soestdijk wordt gelopen. De wielerronde kan plaatsvinden dankzij de financiële steun vaneen serie bedrijven en particulieren. Dankzij deze sponsoren - nieuwe zijn uiteraard welkom - kunnen ze een mooie prijzenpot maken met veel premies. En veel premies betekent een mooie strijd met hopelijk een verrassende winnaar. Aan de start verschijnen de masters 40+, Elite/ beloften/ amateurs en de fun klasse, waarin wordt gestreden om de Maarten Quispel bokaal.