Nicky de Boer.
Nicky de Boer. Trea Viet

Knappe koppen

17 juli 2019 om 09:13

BAARNSCH LYCEUM Op het Baarnsch Lyceum zijn de eindexamens voorbij. Van de HAVO leerlingen is 86 procent geslaagd, waarvan één leerling cum laude. Aan het VWO heeft 91 procent het diploma uitgereikt gekregen. Onder hen zeven knappe koppen die cum laude zijn geslaagd. Sommige leerlingen hebben eerder en op een hoger niveau vakken met succes volbracht.

STINT De Stint is voorlopig nog niet in het straatbeeld van Baarn te zien. Zeker niet aan het begin van het nieuwe schooljaar begin september. De hernieuwde elektrische bolderkar moet nog een aantal keuringen doorstaan, voordat de productie op volle toeren kan draaien. Kinderdagverblijven en andere gebruikers zullen een beroep blijven doen op taxibusjes, die duurder zijn en ook minder veilig Verkeersminister Van Nieuwenhuizen haalde de Stint in oktober 2018 van de weg na een zwaar treinongeluk met de bolderkar in Oss, waarbij vier kleine kinderen om het leven kwamen. Een vijfde kind en de begeleider raakten zwaargewond.

TUINEN VAN NOORD De plannen De Tuinen van Noord zijn in ontwikkeling. De nieuwbouw is gepland op de vrijgekomen schoollocaties Gaspard de Coligny (Elly J. Meijertuin) en Montini (Drakentuin). In totaal gaat het om 42 woningen, waarvan 30% sociale huurwoningen, 40% koopwoningen tot een prijs van € 220.000 vrij-op-naam en 30% vrije sector koopwoningen in het duurdere segment. In de Elly J. Meijerslaan komen zes 2-onder-een-kap woningen in prijs vanaf 725.000 euro. Ook worden er gebouwd 7 vrije sector woningen in prijs vanaf 815.000 euro. Het worden grote kavels, waarbij twee auto's op eigen terrein gestald kunnen worden. In de Drakentuin komen 9 koopwoningen, 12 huurwoningen inde Oranjerie als ook 8 rug-aan-rug woningen in Het Koetshuis. De verkoop start eind 2019. Deze nieuwbouw past in de omgeving, ligt als het ware in de achtertuin van villa Rusthoeck. De sfeer van die buitenplaats wordt doorgetrokken.

QUATRE BRAS Op de hoek van de Oranjestraat, Leestraat en Stationsweg staat villa Quatre Bras, gebouwd in 1897 In het kantoorpand (in 1959 door Baarn aangekocht) waren geruime tijd diverse afdelingen van de gemeente Baarn gehuisvest. Nadien volgden legio bedrijven elkaar ineen rap tempo op. Fons de Poel was één van de laatste. Nu staat het gemeentelijk monument er desolaat en allesbehalve vorstelijk bij. Het gras is toe aan een flinke maaibeurt.

Quatre Bras