BC vijftig jaar geleden

17 juli 2019 om 08:47

Terug in de tijd

Met regelmaat duiken wij in de historie van Baarn. Dat geldt absoluut voor de rubriek Baarnsche Courant vijftig jaar geleden. Hierin opmerkelijke berichten en advertenties uit het jaar 1969.

OVERSTEEK BILTSEWEG VOOR FIETSERS TABOE

De levensgevaarlijke fietsoversteekplaats aan de Biltseweg behoort tot het verleden. Door het gereedkomen en in gebruik nemen van de parallelweg, die van de Koninginnelaan tot vlak voor het park Colenso, behoeven de fietsers en brommers geen gebruik meer te maken van het rijwielpad dat langs de paleistuin liep. De gehele route voor de tweewielers ligt nu links van de Biltseweg.

BAARNSTEYN EXCLUSIEF

Op een der markante punten van ons dorp, namelijk op de hoek van de Stationsweg en de Prins Hendriklaan, is begonnen met de nieuwbouw van appartementen. Het complex gaat dezelfde naam dragen als de grote villa die hier stond en die men voor deze meer moderne wijze van huizenbouw heeft laten afbreken, namelijk Baarnsteyn. Deze nieuwe flat telt 18 exclusieve woningen, is gelegen aan een der drukste invalswegen van Baarn en zal het aangezicht mede beïnvloeden. De flats variëren in prijs van 75.000 tot 100.000 gulden. Zij zijn hoofdzakelijk bedoeld voor oudere echtparen en alleen-wonenden, die niet in een verzorgingsflat willen wonen en toch hun huidige behuizing , doordat deze voor hen te groot is geworden en daardoor te veel onderhoud vergt, willen verlaten.

RODE KRUIS WIL AMBULANCE

Vanuit hert hoofdbestuur van het Nederlandsche Roode Kruis bereikte de afdelingen - ook Baarn- het verzoek de paraatheid te vergroten. De mogelijkheden tot rampen, onder meer door de risico's van het massale vervoer per auto en spoor van vaak bijzonder gevaarlijke stoffen alsmede de toenemende gevaren in fabrieken en bedrijven, maken het voor het Roode Kruis hoogst noodzakelijk zich aan de passen aan de bestaande situatie. Het bestuur van de afdeling Baarn is tot de overtuiging gekomen een zo eenvoudig mogelijke ambulance c.q. mobiele eenheid aan te schaffen.

HOORZITTING OPEN JEUGDWERK

Opnieuw wacht Baarn een hoorzitting. Ditmaal echter niet door bestuurlijke autoriteiten georganiseerd, maar door de Interkerkelijke Stichting Open Jeugdwerk, die in de grote zaal van Christelijke Belangen (toekomstig thuis van de stichting) aan de Leestraat een hearing over het jeugdwerk wil beleggen. Jong en oud krijgt de kans te zeggen wat men voor dit jeugdwerk van belang acht. De kern van het open jeugdwerk zal bestaan uit de sociëteitsgedachte, het verschaffen van ontmoetingsgelegenheid aan de jeugd en contacten kunnen leggen met eigen leeftijdsgenoten.

* Jongen zoekt kl. Gem. kamer; weekends afwezig

* Conimex zoekt vakantiewerkers

*King corn brood dagelijks vers