Vakantie bij Volksuniversiteit Baarn

15 juli 2019 om 16:33

BAARN In Baarn en de omliggende gemeenten sluiten de scholen komende vrijdag de deuren voor de zomervakantie; zo ook Volksuniversiteit Baarn.

De Volksuniversiteit heeft een goed jaar achter de rug met mooie en interessante cursussen, lezingen en workshops.
Het hoogtepunt van het afgelopen seizoen was wel de openingslezing over de Baarnse kastelen en paleizen, die door ruim honderd belangstellenden werd bezocht.
Echter Volksuniversiteit Baarn blikt alweer vooruit en heeft voor het cursusjaar 2019 - 2020 een gevarieerd programma samengesteld in de categorieën: Talen, Filosofie, Kunst en Cultuur, Persoonlijke Ontwikkeling en Gezondheid, Creatief, Vrije tijd en Fotografie en Koken en Proeven en de geheel nieuwe categorie Wetenschap en Natuur.
Het programma bestaat uit ruim tachtig cursussen, workshops en lezingen, waarvan een groot aantal nieuwe. Bij de talen zijn weer Italiaans en Spaans voor beginners en gevorderden opgenomen en nieuw zijn de cursussen Russisch op reis en Portugees voor beginners en op reis.

Op het gebied van kunst en cultuur zijn er diverse interessante lezingen, zoals de lezing Langs de zijderoute en Oezbekistan, Turkije: van sultan via Atatürk naar Erdogan en Picasso's fascinatie voor de stier en het stierengevecht

Liefhebbers van filosofie kunnen dit jaar kiezen uit twee nieuwe cursussen, Ster der Verlossing en Aldus sprak Zarathoestra.

Aan het creatieve front hebben we natuurlijk onze bekende teken-,schilder- en boetseercursussen; nieuw in deze categorie is de cursus Keramiek en decoratietechnieken. Voor wie van schrijven houdt, zijn de cursussen Levensverhalen schrijven en Schrijfkring interessant.

Nieuw in de categorie Koken en proeven zijn dit jaar onder andere Bier drinken of… bier proeven, Vietnamees koken en Kaas maken. Op het gebied van Vrije tijd en fotografie is er volop ruimte voor de beginnende en gevorderde fotograaf, maar ook voor mensen die graag biologisch tuinieren en willen starten met een haakcursus.
In de categorie Persoonlijke Ontwikkeling en Gezondheid is nieuw de lezing Geest, Ziel en Persoonlijkheid; de mystiek van het leven en de workshop Bereik wat je wilt een aanrader. In de nieuwe categorie Wetenschap en Natuur komen actuele zaken aan de orde, zoals de lezingen De bizarre wereld van de natuurkunde, Is er intelligent leven in het heelal? en de cursus Wees mediawijs: Het nepnieuws ontmaskerd.

Op donderdag 12 september houdt Marco van Nunen bij de Volksuniversiteit in Theater de Speeldoos de openingslezing van het seizoen 2019 - 2020 getiteld: Europa en de invloed van het populisme.

Wilt u meer weten over ons programma kijk dan op onze geheel vernieuwde website www.volksuniversiteitbaarn.nl.

Vanaf maandag 2 september is ons kantoor weer geopend, maar inschrijven is nu reeds mogelijk via de website. Wees er snel bij, want vol = vol.