Marjan Wittkampf-Scholtus schildert met olieverf stadsgezichten.
Marjan Wittkampf-Scholtus schildert met olieverf stadsgezichten. Marjan Wittkampf

Open Atelierroute Baarn 2019

23 juli 2019 om 12:10

Nieuwe deelnemende kunstenaars

BAARN Zaterdag 31 augustus en zondag 1 september zal voor de 15e keer de Open Atelierroute Baarn plaatsvinden. Tussen 11.00-17.00 uur stellen 34 Baarnse kunstenaars hun atelier of expositieruimte open voor publiek. Dit jaar zijn er zeven nieuwe deelnemers.

Bastiaan van Amstel is abstract kunstenaar. Zijn stijl kenmerkt zich door gelaagdheid, intense kleuren en bijzondere composities. Door met name gebruik te maken van schildersmessen en het schrapen en wassen van verflagen, creëert hij verrassende effecten, verweerdheid en diepte.

Kees Sturkenboom schildert met acryl in een wat impressionistische stijl. In de keuze van zijn onderwerpen is hij voornamelijk op zoek naar het contrast tussen licht en donker. Veelal vindt hij dat in landschappen of gebouwen, maar een enkele keer maakt hij ook een uitstapje naar een stilleven of abstract.

Klaas Boer is sinds 2015 actief met glas-in-lood. In 2017 won Klaas met een glas-in-lood kubuslamp de Kunst Challenge van theater De Speeldoos. Zijn werk omvat het ontwerpen en uitvoeren van glas-in-lood ramen en objecten, zowel vrij als in opdracht. Zijn atelier is gevestigd aan de Hermesweg 4 in Baarn.

Marjan Wittkampf-Scholtus schildert met olieverf stadsgezichten, havens en landschappen. Tijdens de Open Atelierroute exposeert zij aan de Prins Bernhardlaan 5 in Baarn.

Onder de naam Mi Marie Keramiek presenteert Mary Splinter stijlvol handgevormd en gedraaid keramiek, voornamelijk unieke objecten, met zelf ontwikkelde glazuren. In mei 2019 heeft zij de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken afgerond en naast haar diploma de "Belofte Prijs" ontvangen.

Petra Spigt, opgeleid aan de G. Rietveld Academie, werkt met edele metalen gecombineerd met gekleurd titanium en gekleurde kunststoffen. Versieringstechnieken als het etsen van zilver en granulaten (bolletjes metaal) geven een sprakelend effect aan haar sieraden.

Onder de naam The Gold Xperience, creëert Charlotte Vogel haar "statement sieraden" op maat. Charlotte probeert hierbij intuïtief een balans te vinden tussen haar eigen inspiratie en de interpretatie van de klant. Daardoor zijn haar sieraden eigenzinnig en authentiek, waardoor de klant zich kan identificeren met het karakter van het sieraad. Charlotte vervaardigt haar sieraden met de beste diamanten, Sterling zilver en 14, 18 of 22kt goud.

De gezamenlijke expositie van alle deelnemende kunstenaars zal worden gehouden bij atelier De Indruk, gevestigd aan de Brinkstraat 27 in Baarn. Zie ook www.atelierroutebaarn.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Marjan Wittkampf-Scholtus schildert met olieverf stadsgezichten.