Burgemeester Mark Röell bracht zondag een felicitatiebezoek aan het echtpaar Van der Kaden.
Burgemeester Mark Röell bracht zondag een felicitatiebezoek aan het echtpaar Van der Kaden. Caspar Huurdeman

'Het is allemaal goed gegaan'

23 juli 2019 om 12:06

Echtpaar Van der Kaden zestig jaar getrouwd

BAARN ,,Het was zondag gezellig, we hebben het klein gehouden met kinderen, kleinkinderen en een paar zussen van mijn vrouw en mijn broer." Henk van der Kaden was gisteren precies zestig jaar getrouwd met Greet van der Kaden-Rouwendaal. Dit heuglijke feit werd zondag gevierd in Bosch en Duin waar mevrouw Van der Kaden tijdelijk in een verpleeghuis verblijft. Burgemeester Mark Röell reisde af naar Bosch en Duin voor de felicitaties.


Christine Schut

De vraag hoe zijn voornaam luidt, hoe vrienden en kennissen hem noemen, is voor meneer Van der Kaden (85) niet zo gemakkelijk te beantwoorden. ,,Ik heet Rikus, mijn kleinkinderen noemen me ook opa Rikus. Anderen noemen me Drikus. Toen ik bij Bosch & Keuning werkte, begon een collega me Henk te noemen, omdat ik voluit Hendrikus heet. Dus mensen kennen me onder verschillende namen", aldus Van der Kaden die zijn hele leven in de grafische industrie heeft gewerkt. In Baarn is hij begonnen bij Bosch & Keuning en in 1993 met de vut gegaan bij uitgeverij BakkerBaarn. ,,Daar heb ik de laatste 33 jaar gewerkt", aldus de geboren Sliedrechter. Zijn echtgenote is geboren in Soest.

BAARN Rond 1940 verhuisde het gezin met de jonge Rikus naar Delft en in 1946 naar Baarn. ,,Mijn vader werkte bij de belastingen en werd toen overgeplaatst. Greet heb ik ontmoet in het gebouw waar nu apotheek Julius is gevestigd. Daar zat vroeger een school ofzo waar op zaterdagavond instuiven werden gehouden. Daar hebben we elkaar ontmoet", blikt Van der Kaden terug. Nadat het paar in Soest is getrouwd, trok het in bij een dame die een villa bewoonde op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Van Heutszlaan, waar nu een appartementencomplex is gevestigd. Daar werkte mevrouw Van der Kaden in de huishouding. ,,Toen de villa werd gesloopt, zijn we hier in de De Savornin Lohmanlaan gaan wonen, dat was in 1962." Het paar kreeg een zoon en dochter en zes kleinkinderen.

Tegenwoordig doet Van der Kaden vooral klussen in en om het huis. Echte hobby's heeft hij niet. ,,Ik wilde leren orgelspelen, maar door gehoorproblemen is dat er niet van gekomen", legt hij uit. Het elektronische orgel staat werkloos in de woonkamer. In zijn vrije tijd is Rikus van der Kaden ruim dertig jaar koster geweest van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Baarn. Maar na de fusie met de kerk in Soest, verviel zijn functie. Inmiddels gaat het paar naar de Adventkerk in Baarn omdat mevrouw Van der Kaden niet meer naar Soest kan fietsen. ,,Het bevalt me best hier in Baarn, ik zou er niet meer weg willen."

BAARNSCHE COURANT Omdat Van der Kaden ruim dertig jaar bij Bakker heeft gewerkt, destijds uitgever van de Baarnsche Courant, leest hij de krant nog nauwkeurig. ,,De drukkwaliteit is niet wat het is geweest. Alles is nu in kleur, dat ziet er mooi uit. In kleur drukken was vroeger een heidens karwei, dat gaat nu gemakkelijker. Het mooist vind ik dat er nu nietjes in de rug zitten. Daardoor valt de krant niet uit elkaar", lacht de oude baas. Die het erg betreurt dat de meeste van zijn oud-Bakkercollega's inmiddels zijn overleden. En over zijn huwelijk: ,,Het is allemaal goed gegaan, weinig narigheid, het was altijd prima. En we hopen het nog een poosje zo te houden."