Een boa van handhaving heeft maandagochtend ingegrepen.
Een boa van handhaving heeft maandagochtend ingegrepen. Caspar Huurdeman

Lage Vuursche tijdelijk onbereikbaar

Boa maakt eind aan blokkade Hoge Vuurseweg

BAARN/LAGE VUURSCHE Lage Vuursche was maandagochtend via de Hoge Vuurseweg onbereikbaar vanwege filmopnames voor dramaserie Hoogvliegers.De inwoners van het dorp waren onaangenaam verrast.


Christine Schut

Daags voor de opnamedag hingen wel posters ter hoogte van Theehuis 't Hooge Erf, maar daarop werd niet specifiek gesproken over een langdurige afsluiting van de weg.

Nadat de gemeente Baarn klachten had ontvangen van inwoners van Lage Vuursche, werd actie ondernomen. Een boa werd naar de locatie gestuurd en heeft ervoor gezorgd dat de weg weer openging. ,,Er waren afspraken gemaakt tussen gemeente, filmploeg en Staatsbosbeheer over de filmopnames op de Zwarteweg, waarvan Staatsbosbeheer eigenaar is. Voor de werkzaamheden van de filmploeg zou ook af en toe even gebruik gemaakt moeten worden van de Hoge Vuurseweg. Daarover was afgesproken dat de weg slechts af en toe voor maximaal 5 minuten kon worden afgesloten door verkeersregelaars. En dat vanaf 16.30 uur, de start van de avondspits, de weg helemaal niet meer afgesloten mocht worden", meldt een woordvoerder van de gemeente Baarn.

,,Uit meldingen kwam naar voren dat de weg veel vaker tijdelijk werd afgesloten dan afgesproken. Daarop heeft de gemeente poolshoogte genomen, de situatie overlegd en is afgesproken dat de weg aan één zijde sowieso helemaal open blijft en dat op de andere weghelft hooguit elk kwartier het verkeer even tegengehouden wordt om de filmploeg veilig de weg op de laten komen. Vanaf 16.30 uur mag ook dat niet meer", aldus de woordvoerder.