Anneke en Pierre Faes, in het midden Gerard Koopman met de Helena in handen.
Anneke en Pierre Faes, in het midden Gerard Koopman met de Helena in handen. Kees Koffrie

Faes boekt derde zege op rij

Zo vlogen de duiven van
PV De Pool

BAARN Volgens de voorspellingen zou het een warme zaterdag worden, en daar werd gelukkig tijdig op ingespeeld, want het inkorven op donderdag voor de midfond wedstrijd Sezanne ging niet door. In plaats daarvan koos het Afdelingsbestuur er voor om vrijdag in te manden voor een vlucht vanuit Pont-Sainte-Maxence dat 30 kilometer dichterbij ligt.

Maar uiteindelijk besloot men voor een nog kortere route. De wat oostelijker Franse plaats Soissons,i n de Aisne en het gewest Picardië, nog eens 40 kilometer dichterbij, werd de uiteindelijke losplaats.

Landelijk waren de jonge duiven vluchten al afgelast, een heel wijs besluit. Zaterdagochtend om 07.20 werden de duiven gelost met een kalme oost-zuidoosten wind. Om 11.23.09 uur liep bij Anneke en Pierre Faes de eerste duif over de antenne, en wint tevens de eerste prijs in de club. De snelheid was iets meer dan 83 kilomter per uur. Binnen het half uur waren alle 63 prijzen in de club verdiend.

In vier minuten waren er bij Anneke en Pierre vijf duiven thuis, met een schitterend resultaat op de uitslaglijst, te weten één t/m vijf.

WINNAAR De jaarling doffer die de eerste prijs wint is een nazaat van de Olympiadeduif 'Helena' van het beroemde soort van Gerard Koopman uit het Drentse Ermerveen. De tweede prijswinnaar, een duivin, heeft dezelfde bloedlijn.

In Regio A en A-1 staat de 1e prijswinnaar op de verenigingsuitslag 8e van respectievelijk 1.971 en 1.136 duiven, in de hoogste competitie Afdeling 7 een zeer verdienstelijke 38e plaats van 5.383 duiven.

B-GROEP Wederom was Eddy Dijkman de gevierde man met drie van de zeven ingezette duiven op de B- uitslag. De geschenkbon van slagerij Cees Bokma was deze week voor Aaldert van Amerongen.

Totaal uitslag oude duiven: Anneke & Pierre Faes: 1, 2 en 3; Ruttenberg-de Ruijter: 6, 15 en 25; J. Kwak: 8, 20 en 21; Luay Alkhaylang: 9, 12 en 22; A. van Amerongen: 16, 26 en 28; E. Dijkman: 48 en 68.

Klasse B: E. Dijkman: 1, 2 en 3.