Een groot aantal leerlingen liet een staaltje van hun kunnen zien.
Een groot aantal leerlingen liet een staaltje van hun kunnen zien. HN van Gent Fotografie

Feestelijke slotavond M en D

BAARN Vrijdag vond in de Doopsgezinde kerk aan de Eemnesserweg de slotavond plaats van de Baarnse Muziekschool Muziek en Dans. Voor een uitpuilende kerkzaal liet een groot aantal leerlingen een staaltje van hun kunnen zien. Het blokfluitgroepje van docente Esther Nuijten beet de spits af met drie leuke liedjes. Mooi en zuiver gespeeld. Daarna volgden leerlingen van Marieke Donker Kaat met 'het omaatje', twinkle twinkle en tot slot een swingende boogie bass. Eleonora volgde op de dinofluit begeleid door haar docente Hannie Veenekamp, terwijl een leuke bijdrage werd geleverd door Emilia en harpdocente Astrid Vroegindeweij. Het barokke duet tussen Jinke en Esther volgde.


Solange van Cleystraeten

Toen kwam een nog zeer jonge speelster, genaamd Jolie, die samen met haar leraar Willem Vonk drie gevarieerde stukjes ten gehore bracht. Alexander volgde op de gitaar met drie uitgelezen nummers, strak gespeeld. Anna, Marijke, Jinke en Esther volgden begeleid door gitaardocent Rob Kietselaar. Daarna was de beurt aan Ivar, die samen met Willem Vonk uiterst geconcentreerd twee leuke Italiaanse stukken ten beste gaf. Yarick en Lesley blonken daarna uit in drie geraffineerd gespeelde soli. Blokfluitensemble 'De Flierefluiters' sloten het eerste deel van de avond af met een tweetal geestige ensemblenummers.

Deel twee werd geopend door de begaafde Lau Pieter samen met zijn docente Nienke van den Dool. Prachtig zuiver en zeer muzikaal gespeeld. Tessa speelde overtuigend 'Kiss the rain' en samen met Willem Vonk twee duetten van A. Diabelli.

Muziek en Dans toont ook veel belangstelling voor volwasseneneducatie, met name voor mensen die zich willen bekwamen in zang of ensemblespel. Hiertoe bieden het 'Nassauensemble', Le Voci Allegri, en het 'Vredenhofensemble' volop gelegenheid. Harp en fluitstukken werden tussendoor nog gespeeld door Mirthe en Friso.

Het was een zeer geslaagde avond, die aantoont hoeveel elan en uitdaging van deze Baarnse muziekschool uitgaat. Muziek en Dans is alweer bijna dertig jaar een niet weg te denken begrip in de Baarnse samenleving en groeit en bloeit als nooit tevoren.

Na afloop trilde alles nog een poosje na in een gezellig samen zijn, terwijl de plannen voor het volgende cursusjaar door de aanwezige docenten alvast werden gesmeed.