Afbeelding

Lathyrus, een belevenis in kleuren

BAARN Vanaf donderdag 4 tot en met zondag 7 juli wordt bij Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein opnieuw het Lathyrus Festival georganiseerd. Jong en oud kan tijdens deze dagen genieten van Nederlands mooiste bloem.

Een heerlijke geur, zijdeachtige bloemen en heldere kleuren zijn kenmerkend voor de eenjarige lathyrus (Lathyrus odoratus), ook wel pronkerwt genoemd. De vlinderbloemige lathyrus bloeit in een grote verscheidenheid aan kleuren en kleurschakeringen, van zachte pasteltinten tot helderrood, roze, zalmkleur, violet, blauw en wit en zelfs tweekleurig.
Het is een plant en snijbloem die in de vorige eeuw enorm gewaardeerd werd door diverse koningshuizen over de hele wereld. Vooral om de heerlijke geur die de paleizen vulden met hun paradijselijke aroma.
Prinses Juliana was er daar één van, zij had een heel bijzondere collectie. Henk Regterschot hoofd van de Koninklijke hoveniers op Soestdijk werkten samen met zijn collega's in de koninklijke tuin en kas. Tuinman Henk Rechterschot is inmiddels ook al jaren en dag actief in de moestuin en bloementuin van Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein. Zijn passie is om de allermooiste lathyrus van de wereld te kweken.

Om liefhebbers van de bloem te kunnen laten genieten organiseert de familie Tupker jaarlijks het Lathyrus Festival. Ter ere van de bloem organiseert de familie Tupker ook dit jaar weer het 'Lathyrus Festival' op Hoeve Ravenstein. Vanaf donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli kunnen bloemen- en moestuinliefhebbers het hart ophalen op het erf van deze Hoeve.
In de expositieruimte is een bijzondere expositie te vinden. Hier worden dé bloemen van Henk Rechterschot gepresenteerd.
De openingstijden van het festival zijn: donderdag 4 juli vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli vanaf 10.00 tot 17.00 uur.
Parkeren kan bij Hoeve Ravenstein en de entree is gratis. Voor meer informatie zie www.hoeveravenstein.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding