Elodie Postema en Jan Buis zijn de adviseurs van Vivante Bekenkamp Jan Buis.
Elodie Postema en Jan Buis zijn de adviseurs van Vivante Bekenkamp Jan Buis. Peter Beijer

Jan Buis onderdeel van Vivante Bekenkamp

4, 5 en 6 juli open dag bij Nieuwstraat 24

BAARN Vanaf 1977 is Jan Buis het vertrouwde gezicht van de wooninrichtingzaak die zijn eigen naam draagt. Generaties mensen uit Baarn, maar ook omliggende plaatsen, hebben hun huiskamer kleur en fleur gegeven, na een bezoek aan de winkel van de kleurrijke Baarnaar. Sinds kort is Interieurverzorging Jan Buis onderdeel van Vivante Bekenkamp.

Peter Beijer

Verwacht overigens niet dat Jan Buis van het inrichtingstoneel is verdwenen. ,,Nee zeker niet", lacht de bekende ondernemer. ,,Ik ben drie dagen in de week aanwezig. In 1977 ben ik met deze onderneming begonnen en sinds 1981 zit ik hier op de Nieuwstraat. Het werk vind ik nog steeds leuk genoeg, dus voorlopig is Baarn niet van mij af."

NIEUW GEZICHT Elodie Postema is het nieuwe gezicht van de winkel aan de Nieuwstraat 24. ,,Ik kom zelf uit Baarn en ken dus veel mensen uit het dorp. Ik heb in Hilversum gewerkt bij Vivante Bekenkamp en kreeg de kans om in Baarn aan de slag te gaan. Hartstikke leuk om hier samen met Jan te werken. Natuurlijk is Jan een icoon in Baarn, maar ik ga de uitdaging graag aan hoor. De mensen zullen snel genoeg vertrouwd met mij raken."

SLAPEN De naam Jan Buis blijft op de gevel staan, ook de beddenspeciaalzaak aan de overkant van de straat blijft deze naam houden. Jan vertelt: ,,Jan Buis Slapen" blijft onafhankelijk van de inrichtingszaak voortbestaan. Mijn dochter Carola Eijbaard runt deze winkel en is samen met Trudy een vertrouwd gezicht. Ik ga het werken in de interieurzaak en de beddenzaak combineren. Laat mij maar lekker met klanten bezig zijn. Daarnaast heb ik nog genoeg tijd voor mijn hobby's zoals erop uitgaan met de racefiets en tennissen."

LUXAFLEX Het blijft vertrouwd aan de Nieuwstraat, maar het assortiment wordt uitgebreid vertelt Elodie: ,,Wij verkopen binnenzonwering van het merk Luxaflex. In de winkel hebben we modellen op ware grootte zodat je kan zien hoe het er thuis bij je uitziet. Dat is zoveel mooier dan alleen een stalenboek. De informatiezuilen van Luxaflex creƫren mogelijkheden om interactief je eigen binnenzonwering samen te stellen. Buitenzonwering verkopen wij via onze collega's van Ambiance in Hilversum."

PVC-VLOEREN De producten van Vivante Bekenkamp zijn eigentijds en modern. Elodie: ,,Neem bijvoorbeeld onze PVC-vloeren. Deze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor zeer intensief gebruik. Bijvoorbeeld ook voor projectgebruik. Onze PVC-vloeren kunnen tegen een stootje en kunnen goed tegen vochtige ruimtes."

SERVICE Jan Buis: ,,Naast ons mooi assortiment leveren wij ook al 42 jaar vanzelfsprekende service. Voorbeeld: wil je een nieuwe vloer dan regelen wij alles. De oude vloer slopen, egaliseren, ondervloer leggen, plinten aftimmeren. Natuurlijk zetten wij de meubels weer voor jou in de kamer en stofzuigen we ook de boel."

OPEN DAG 4, 5 en 6 juli is er een Open Dag. Elodie: ,,Wij hebben een hapje en een drankje voor iedereen die naar binnenkomt en kennis wil maken met Vivante Bekenkamp, Nieuwstraat 24 in Baarn." (035) 541 26 00, info@vivante-bekenkamp.nl, www.vivante-bekenkamp.nl.