Afbeelding

Project op Het Baarnsch Lyceum over Verslaving

2 juli 2019 om 16:28

BAARN Mijn leven, mijn keuze! Zo heet het project dat wordt georganiseerd en begeleid door Stichting Be Aware op Het Baarnsch Lyceum. Alle derde klassen havo, atheneum en gymnasium starten op maandag 8 juli met het verdiepend project over Verslaving. Het doel van het project is te stimuleren dat de opgedane kennis beter beklijft, waardoor leerlingen op basis van kennis een betere keuze kunnen maken omtrent hun eigen gedrag en invloed kunnen uitoefenen als peer-to-peer op medeleerlingen.

Leerlingen hebben van te voren een keuze gemaakt uit de verschillende onderwerpen: alcohol, gamen, drugs, social media, leven met een verslaafde, seks en porno, medicijnen, voeding en eetstoornis. Tijdens het project maken de leerlingen een voorlichting met het thema: Hoe kunnen we voorkomen dat tweedeklassers afhankelijk worden van een middel of gedrag. Op maandagmiddag om 15.00 uur presenteren zij hun voorlichting aan de tweedeklassers. Ook hun ouders zijn dan welkom.

Naast de vaste voorlichters van Stichting Be Aware worden er 20 vrijwilligers met een verslavingsverleden ingezet. Daarnaast werken een aantal specialisten mee aan het project, waaronder politie, GGD, psycholoog, kinderarts en specialisten uit de verslavingszorg. Ook maken de jongeren zelf een radioprogramma waarin ze medeleerlingen en specialisten interviewen.

In de 2de en begin 3de klas krijgen de leerlingen al enige jaren interactieve voorlichting.

Afbeelding