De kampioenen van het MTH Open dubbeltoernooi bij elkaar op de foto.
De kampioenen van het MTH Open dubbeltoernooi bij elkaar op de foto. BTV De Geeren

Zonovergoten MTH open dubbel zeer succesvol

2 juli 2019 om 12:54

Het terras was de enige plek waar letterlijk verkoeling kon worden gezocht deze week. Ondanks het factor 50 weer hebben de deelnemers alle partijen gespeeld. Met emmers water, sponzen en parasols zorgde de organisatie voor verkoeling en schaduw tijdens de rustpauzes.

Het concept van het toernooi slaat aan. Met de leuke goodiebags, de dagelijkse culinaire proeverijen, de feestavond met live muziek van Marlies en Claudio, de lichtshow van Diba roadshow, de verloting en een spetterend optreden van zangeres Rox van Driel op de finaledag werden de spelers, maar ook de bezoekers, die hun familie of vrienden kwamen aanmoedigen extra verrast.

Een kleine bloemlezing van de reacties van de deelnemers, op de baan, of per mail zullen we u niet onthouden. 'Dat de sponsoren dit allemaal mogelijk maken'; 'Het toernooi is werkelijk een feestje'; 'Ik doe volgend jaar zeker weer mee en ga niet op vakantie!'; 'Super georganiseerd'.

Op beide zondagen was masseur Martijn Hartog weer aanwezig op kleine blessures te behandelen. Na afloop van de laatste finalepartij sprak Edwin van Doorm de deelnemers toe. De deelnemers werden bedankt voor hun inschrijving, want deelnemers maken organisatie van een dergelijk toernooi tot een succes. Ook werden de alle sponsoren bedankt, die de organisatie van deze tennisweek financieel mogelijk hebben gemaakt.

Hierna was het woord aan de voorzitter van btv De Geeren, Dik Luschen, die de organisatie en medewerkers van het racketcentrum De Geeren bedankte voor hun inzet van de afgelopen 10 dagen/avonden.

De prijsuitreiking volgde. Veel finalisten gaven nu al weer aan volgend jaar te gaan deelnemen. Omdat het toernooi echt anders dan andere toernooien is, sprak Jeffrey Schweers winnaar herendubbel 8 een laatste woord. Als winnaar je eerste toernooi afsluiten en dan ook nog het MTH. Hij was zichtbaar blij en dankte deelnemers, sponsoren en organisatie voor de mooie week.

De uitslagen van de finales: Dames dubbel 4: In deze categorie werd alleen in een poule gespeeld. Jose Prins en Sylvie Willems wonnen zowel van Alida Boks/Floortje Brouwer en ook hun partij tegen Esther Haighton/Jorinde Ruizendaal en werde poulewinnaar. Alida en Floortje eindigden als tweede.

Dames dubbel 5: Winnaar door walkover Fallon de Graaf en Emmely Kok-Muys, tweede werden Marloes de Kruijf en Astrid Smits. Gemengd dubbel 5: Remco van Iersel/Deanne Eerbeek wonnen in 2 sets met 7-5/6-2 van Reinoud en Yvette Plantinga.

Heren dubbel 5: Jordi Brouwer/Dennis Diemers moesten vanwege een blessure in de eerste sets op een stand van 2-4 opgeven tegen Aart de Graaf en Eric Zwaan, die daarmee in de hoogste herenklasse wonnen.

Dames dubbel 6: Eugenie van der Hoef/Jessica Italiaander moesten in deze damesfinale in 3 sets hun meerdere erkennen in Baukelien Mulder/Anne van Tricht. Het was een spannende driesetter van bijna 3 uur. 6-7/6-3/4-6

Gemengd dubbel 6: Raymond Buth/Annemarie den Broeder speelden het hele toernooi fortuinlijk en mooie partijen. Kennelijk was de finale net even teveel deze week. Zij verloren met 1-6/2-6 van Peter van Hofwegen/Marlous Hoogendoorn.

Heren dubbel 6: Hans van Dijk/Daan Gooskens behaalden een nipte overwinning op het koppel Arnold Broertjes/Peter van Hofwegen. 6-4/2-6/6-4. Het was naast de 2e finale van Peter de 3e wedstrijd die hij zondag speelde. Mogelijk was dat net iets te veel voor hem.

Dames dubbel 7: Petra Hollander/Bianca Oudijk wisten met 7-6/6-2 te winnen van Jeanette de Bruin en Corrie de Zoete. Gemengd dubbel 7: Laurents van Twillert/Desiree Schoonen kwamen in de 3e set net te kort tegen Louis van Dijk en Nancy Rademaker 3-6/6-1/2-6

Heren dubbel 7: Good old Lourens van den Berg speelde verrassend met Berry Luikinga in deze finale. In de poules, kwart en halve finales wisten zij hun partijen overtuigend te winnen. En tot halverwege de 2e set leken zij ook op finale winst af te stevenen. Hun tegenstanders, Patrick Polder/Marco Vonk, aanmerkelijk jonger, bleken toch over de langste adem te beschikken. 6-2/2-6/2-6. Toch een dik verdiende 2e plaats voor het Geerenkoppel.

Dames dubbel 8: Christina Adema/Sandra van Hamersveld speelden overtuigend en wonnen hun finale met 6-0/6-3 van Marion Foppele/Karin Hofstede, die hun middag niet hadden. Gemengd dubbel 8: Andor en Judith van Oosten verrasten Tom Wanzing en Lisette den Blanken door na setverlies in de 1e set de 2e en 3e set overtuigend te winnen. 4-6/6-1/6-3

Heren dubbel 8: Stefan Piepenbroek/Jeffrey Schweers, nieuwkomers op het MTH toernooi, deden van zich spreken door te winnen van Jeff Jacobs en Igno Schings 7-6/2-6/6-2.