Twee geheel onbekende stralende dames
Twee geheel onbekende stralende dames Gert Staal

Ermelo Toen aflevering 578: Stralend verleden

27 januari 2022 om 08:00 Mensen

ERMELO Gert Staal neemt ons eerst mee terug naar aflevering 576. ,,In die aflevering was een foto te zien van een gezinnetje. Hierover kreeg ik nog een tip binnen. Het zou om de familie Verhoef kunnen gaan die destijds aan de Groeneweg woonde tegenover wat nu Tweewielers Vliek is. Daar stond toen een boerderijtje. Hun kinderen waren Bertus, Jaap, Marietje en Gert.” Wie kan de bevestiging geven of deze gegevens kloppen met de foto uit aflevering 576. Gert verneemt het graag.

Dan de foto uit aflevering 577. ,,Ik gaf al wat namen, maar heb het nu bijna compleet op een twijfeling na. Van links naar rechts zijn: Mina van Nijhuis Lammertd, Hendricus (Henry) Nummerdor uit Amerika, de vrouw van Henry die Bettie heet, Jan van Nijhuis (van de Holleburg), Wiechman Verhoef uit Amerika en zijn vrouw Mien, Heintje van Drie (vrouw van Jan van Nijhuis), Steventje van Nijhuis Lammertd (ongehuwd), Gerritje ten Hove en haar man Aart Nummerdor.” 

Voor de duidelijkheid: Henry, Wiechman en Aart Nummerdor waren drie broers. Toen de foto is genomen waren twee broers over uit Amerika. Ze zijn in 1914 van de Slagsteeg 14 met het hele gezin geëmigreerd naar Amerika. Aart kwam als enige terug naar Holland en trouwde toen met Gerritje ten Hove. Samen gingen ze in haar ouderlijke boerderij wonen aan de Oude Nijkerkerweg 117.

De tipgevers zijn Mevrouw Hennie Bosch - van den Broek van de Zeeweg, Aart Jan Nummerdor van de Oude Nijkerkerweg, Henk van den Broek van de Branderskamp en Aart Bensink uit Harderberg. De laatste is een kleinzoon van Aart Nummerdor en Gerritje ten Hove. Allen bedankt voor jullie reacties!

Dan nu de stralende foto voor deze keer. Wie herkent deze twee dames? Voor reacties, vragen of voor het aanleveren van foto’s kun je contact opnemen met Gert op 0341 - 563863 of mailen naar gertstaal@planet.nl. Groeten uut Telgt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie