Ronnie Regeling schreef weer een column voor het Ermelo's Weekblad.
Ronnie Regeling schreef weer een column voor het Ermelo's Weekblad. Ronnie Regeling
COLUMN

Volle kalender met evenementen?

25 januari 2022 om 09:00 Column

Januari is de maand waarop ik in normale jaren samen met mijn team druk was met het verzamelen van de evenementen welke in het jaar plaats zouden vinden. Altijd een hele klus want Ermelo heeft een heel uitgebreid evenementenaanbod. Het was altijd leuk om die goed gevulde evenementenkalender te zien.

In de coronajaren is dit uiteraard wel anders geweest, vanaf maart 2020 zijn veel van die jaarlijkse evenementen niet doorgegaan.

Nu is het januari 2022 en vraag ik me af, hoe zal het dit jaar met de evenementen gaan? Kan ik een goed gevulde evenementenkalender maken?

Dat hangt natuurlijk ten eerste verband met de situatie rondom corona. Gelukkig zijn de eerste versoepelingen gedaan en als u dit leest, is er weer een persconferentie geweest. Hopelijk zijn hierin in elk geval de maatregelen voor de horeca, cultuursector en sport versoepeld.

Daarnaast ook kijkend naar de berichten van die omikronvariant ga ik er toch vanuit dat we in het voorjaar en in de zomer wel weer wat evenementen kunnen organiseren. Wellicht op een wat aangepaste manier, maar dat er in elk geval weer wat mogelijk is.

Ik ben dan ook best wel voorzichtig positief bezig om de evenementen te verzamelen en ook om vergunningen aan te vragen voor degene die door ons georganiseerd worden.

Zo heb ik in de afgelopen weken al diverse gesprekken gevoerd met het nieuwe bestuur van de Oranjevereniging. Ik moet zeggen dat ik daar wel weer energie van krijg, om weer met het voorbereiden van evenementen en activiteiten bezig te zijn.

Nu zijn dergelijke uitspraken natuurlijk altijd gevaarlijk, ik zei dit namelijk begin 2021 ook en we hebben gezien dat er toen nog erg weinig mogelijk was. Met een zwarte bril naar de toekomst kijken, brengt je echter nergens, dus ik kijk vol goede moed naar dit evenementenjaar. Er zal weer iets georganiseerd moeten worden.

Over de evenementen gesproken, erg fijn dat de feesten op ’t Weitje ook weer mogelijk zijn. Gelukkig is het evenementenbeleid van de gemeente zo aangepast dat ook ’s avonds de geluidsnorm iets verhoogd is. Op deze manier kunnen ze in ieder geval weer georganiseerd worden en dat is mooi, zo behoudt Ermelo die gevarieerde evenementen die ze al jaren hebben. Voor ieder wat wils.

Bent u dus van plan om een evenement te organiseren, geef me dit dan in elk geval door, zodat we hem op de kalender kunnen plaatsen!

Ronnie Regeling, vestigingsmanager VVV Ermelo Buitenleven Ronnie@vvvermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie