Afbeelding
www.pixabay.com

Handhavend optreden bewoning recreatiewoningen

25 januari 2022 om 17:00 Wonen

ERMELO Door de gemeente Ermelo wordt handhavend opgetreden tegen de permanente bewoning van twee recreatiewoningen aan de Haspel. Het verzoek handhavend op te treden tegen de permanente bewoning van twee andere woningen wordt afgewezen.

De gemeente was door een inwoner gevraagd handhavend op te treden tegen illegale activiteiten op een recreatiepark. Van een bewoner is bekend dat hij in de wintermaanden in Portugal woont. Wanneer hij in Ermelo verblijft, is dat om toezicht te houden op een naastgelegen recreatieverblijf dat ook zijn eigendom is. Van een tweede woning vertrekt de huidige bewoner per 1 april wanneer de eigenaar terugkeert in Nederland. 

Voor het permanent bewonen van de twee gewraakte woningen wordt een dwangsom opgelegd van vijfduizend euro per maand met een maximum van zestigduizend euro. Er wordt een termijn van acht maanden gegeven om de permanente bewoning te staken.

Voor het zonder vergunning uitbreiden van een woning wordt een dwangsom opgelegd van 2.500 euro met een maximum van 25.000 euro. Hier moet binnen zes weken de uitbouw zijn verwijderd.

Het college legt een dwangsom van vijfhonderd euro op voor een hottub die zonder vergunning is geplaatst. Hier geldt een maximum van vijftigduizend euro. De hottub moet binnen zes weken zijn verdwenen.

Het gevraagde optreden tegen het voorvallen van rookoverlast wordt afgewezen door het college. Dat is niet geconstateerd tijdens bezoeken in opdracht van de gemeente.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie