Afbeelding
Moerschy/Pixabay

Sportcomplex duurder

24 januari 2022 om 11:14 Politiek

ERMELO Indien de raad akkoord gaat met een extra bedrag van 1.525.000 euro kan in april de eerste schop de grond in voor de bouw van het nieuwe sportcomplex op De Zanderij.

Het extra bedrag is benodigd in verband met de sterk gestegen prijzen van het bouwmateriaal. Vooral de prijzen van hout zijn explosief gestegen. Volgens wethouder Leo van der Velden heeft het extra bedrag geen invloed op de meerjarenbegroting van de gemeente Ermelo.

De jaarlijkse extra lasten kunnen worden bekostigd uit de mindering van 46.000 euro op de jaarlijkse bijdragen voor het beheer en de exploitatie van het complex. Planning is dat dit in het eerste kwartaal van 2024 in gebruik kan worden genomen.

Tarieven Het benodigde extra bedrag heeft, zo wordt nu aangenomen, ook geen gevolgen voor de tarieven. Er wordt vanuit gegaan dat deze gelijk blijven aan de tarieven voor bijvoorbeeld het gebruik van zwembad Calluna.

De bouwkosten als gevolg van de gestegen prijzen werden in eerste instantie geraamd op 2,7 miljoen euro. Door optimalisatie van het ontwerp is dit terug gebracht naar het nu gevraagde extra krediet van ruim anderhalf miljoen euro. Hiermee komt, zo geeft Van der Velden aan, de voorgenomen start niet in gevaar.

Vergunning Op korte termijn kan de benodigde vergunning worden afgegeven nu het bestemmingsplan voor de bouw van het complex - sporthal en zwembad - onherroepelijk is. Nog deze week gaat een wedstrijd van start om een naam voor het nieuwe complex te bedenken.

Het complex wordt gasloos gebouwd. Opzet is dat het gebouw zelf de benodigde energie opwekt en daarmee geen rekening behoeft te worden gehouden met de exploderende energieprijzen. Om eventuele tegenvallers op te vangen is 400.000 euro in de begroting opgenomen.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie