Afbeelding
Pixabay

Vergunning Polskamp is terecht verleend

11 januari 2022 om 13:44 Politiek

ERMELO Bestaande bedrijven kunnen hun rechten niet worden ontnomen zonder grote risico’s op het eisen van planschade. Om deze reden is door het college van burgemeester en wethouders de vergunning afgegeven voor het verhogen van de productiecapaciteit van het bedrijf Polskamp op het bedrijventerrein Kerkdennen in Ermelo.

Dat blijkt uit het antwoord van het college op vragen van de fractie van de ChristenUnie. Door hen was de vraag gesteld of het verlenen van de vergunning niet in strijd is met het besluit van de raad dat de bedrijven op Kerkdennen moeten verkleuring naar lichtere bedrijvigheid.

Volgens het college passen de bedrijfsactiviteiten die Polskamp wil uitvoeren binnen het huidige geldende bestemmingsplan ‘Kom Ermelo.’ De gewenste uitbreiding is getoetst door de Omgevingsdienst Noord Veluwe in samenwerking met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Hieruit blijkt dat wordt voldaan aan de geldende milieuwet- en regelgeving.

Concreet betekent dit, zo geeft het college aan, dat er voor de locatie Polskamp binnen de huidige planologische kaders nog een uitbreiding in productiecapaciteit mogelijk is. Als de ingediende aanvraag voldoet aan alle regels zijn er geen gronden om de vergunning te weigeren. Het college zegt dat wel binnen alle mogelijkheden die er zijn op wordt aangestuurd te komen tot de gewenste verkleuring naar lichtere bedrijvigheid.

De doelstellingen worden onder meer vorm gegeven door op perceel niveau met de initiatiefnemers mee te denken over lichtere bedrijvigheid. Dat heeft er bijvoorbeeld voor de Zaak van Ermelo geleid tot een verleende vergunning in afwijking met het bestemmingsplan voor een bedrijfsactiviteit die een lichte categorie kent.

Op dit moment is er een ontwerp bestemmingsplan voor een ander perceel op Kerkdennen dat moet leiden tot lichtere bedrijvigheid en uitsluit dat in de toekomst hier een bedrijf wordt gevestigd dat in een zwaardere categorie bedrijvigheid valt.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie